ЗАЛЦБУРГСКИ ШНИЦЕЛ или Salzburger Schnitzel


Да отидеш до Залцбург и да не хапнеш Залцбургски шницел си е голям пропуск. А ако сте като нас - фенове на шницелите, значи много сте пропуснали!
Е, ние се разходихме до Залцбург, родината на бонбоните Моцарт. Бонбони, които аз много обожавам и вече имам рецепта ето тук. И заради тези бонбони станах любител и на торта Моцарт - рецепта ето тук.
А пък щом сме стигнали до Австрия, няма как да пропуснем и торта Сахер - рецепта ето тук. А има и торта Сахер с марципан - рецептата е ето тук
А с какво е различен Залцбургският шницел ще разберете като проследите рецептата, а в нея съм споделила и моите впечатления от Залцбург, красив град с много история.
Рецептата не е взаимствана от някъде! Рецептата е изцяло възстановен вкусов спомен от мен самата! Моля всички колеги блогъри и не само да упоменават своя източник за Залцбургски шницел!







НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 3 ПОРЦИИ:

1 опаковка свински минутни стекове /така се наричат в Германия, а в България търсете свински карета без кост/
2 средно големи гъби
1 малка глава кромид лук
20 гр пушен бекон на ситни кубчета
20 гр настърган кашкавал
пресен магданоз
1 яйце
50 гр брашно
50 гр галета /брашно за паниране/


Преди да продължа с приготвянето на тези вкусни шницели, ще Ви разходя бързичко из Залцбург. 



  • Започвам с подготовката на плънката.
  • За целта нарязвам лука на ситно, почистените гъби на ситно и бекончето. Добавям малко мазнина в тиганчето и леко задушавам до омекване на лука. 




  • Охлаждам плънката и добавям ситно нарязан магданоз.

  • Както и малко настърган кашкавал.
  • Начуквам шницелите. Можете да използвате и цяло месо, както съм обяснила в рецептата за Кордон бльо ето тук.



  • Подправям по мое желание с готова подправка, а Вие можете и само сол и черен пипер да използвате.



  • Слагам на три от шницелите плънка


  • Захлупвам с друг шницел и затварям с клечки за зъби или тези специални иглички за руладини.




  • Панирам по метода за шницелите, който пък съм описала ето тук. Брашно, яйце, галета.



  • Изпържвам от двете страни до готовност в Butterschmalz. Това е преварено масло, известно в България като ГХИ, неясно защо, но пък продаващо се във всеки един магазин в Германия.


  • Сервирам Залцбургските шницели горещи.
  • За гарнитура използвах немско кисело зеле, но може да са варени картофи, браткартофел - рецепта тук, или просто помес - рецепта тук.

Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!

Коментари