ШОКОЛАДОВИ COOKIES С ЯДКИ


Сигурно и Вие сте се изкушавали да си купите една от тези огромни и много американски бисквитки!
Е, аз много честичко се изкушавам, когато сме някъде на път. Много хитро са ги подредили на бензиностанциите. Ама така, че точно на нивото на очите ми! И...аз не им  устоявам. 
Доста дълго време им се канех и ето! Сега имам повод. Пристигат внуците на гости и днес цял ден моята пекарна работи, а у дома УХАЕ НА...шоколад, масло, ванилия и какво ли още не!
Моите Cookies са с много шоколад, орехи и лещници.
Ако още не сте пекли тези бисквити, сега е моментът! Със сигурност децата Ви или пък внуците Ви ще са очаровани!
Включваме фурните на 190 градуса /у дома е все още само с горен и долен реотан/!





НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 20 БР. COOKIES С РАЗМЕР 10 СМ:

400 гр черен шоколад
150 гр орехи
210 гр меко масло със стайна температура
200 гр пудра захар
щипка сол
2 яйца /размер М/
350 гр брашно
3 ч. л. бакпулвер
150 гр лешници

  • С помощта на остър нож надробих орехите на едри парчета.

  • Шоколадите също нарязах на дребни парчета.
  • Лешниците също надробих с нож. Ако имате блендер опитайте и с него, но целта не е да са смлени, а начукани на едри парчета.
  • Мекото масло, солта и пудрата захар смесих в миксера и разбих на пухкав и гладък крем.
  • Добавих едно по едно яйцата като не спирах разбиването и изчаквах пълното разбиване на първото яйца и чак тогава добавих второто.



  • Смесих брашното с бакпулвера и го добавих към маслената смес. Смених накрайника на миксера с този за тесто и омесих. 


  • Добавих орехите и лешниците и месих много кратко.



  •  Когато добавих шоколада, продължих месенето на ръце.


  •  Постлах плота с фолио за свежо съхранение и разстлах върху него тестото. С ръце оформих правоъгълник с дебелина 1 см.


  •  С помощта на фолиото навих правоъгълника на руло, увих във фолиото и оставих на студено. 
  • Аз използвах фризера, защото хладилникът ми е много малък и в него има вече торта Гараш, Кезекухен и други вкуснотии.
  • Рулото престоява минимум 2 часа на студено.


  • Охладеното руло нарязах на кръгчета с дебелина около 2 см.

  • Подредих бисквитите в тава с хартия за печене, но оставих около 3 - 4 см разстояние между тях, защото те стават двойно по-големи по време на печенето.
  • Сложих в горещата фурна /190 градуса/ и пекох между 25 и 30 минути или до твърди при натиск с пръст.
  • Охладих бисквитките на решетка.

Станете член на моята кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията и Ухае на...! Място, където ще научите още много за вкусната храна и ще обмените информация с позитивни кулинари!

Коментари