МЪФИНИ С ШОКОЛАДОВИ КАПЧИЦИ




Трябваше бързо да реагирам и мъфини да изпека, защото ни предстоеше пътуване до Мюнхен. Бяха ни нужни 6 часа, за да стигнем до там и от страх да не останем гладни направих 12 мъфина.
Е, не ги изядохме! Ама страх лозе пази! Обаче станаха перфектен подарък за работещте в консулството на България там. А знаете, че домашно приготвеното е най-хубавият подарък.

Време е да включим фурната да загрява на 200 градуса!








НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 12 БРОЯ:

250 гр масло със стайна температура
200 гр захар
щипка сол
1 пак. ванилова захар
4 яйца
500 гр брашно
1 пак. бакпулвер - 15 гр
220 гр шоколадови капчици /може и по-малко/

  • Винаги си подготвям първо формата. Аз използвам силиконови формички, които после много лесно отделям от мъфините. Не мажа с мазнина. Ако си купувате хартиени формичи, вземете по-голям размер, защото тези мъфини са малко по-големи. Хартиените кошнички не е нужно да отделяте от мъфините, след изпичането. Сервират се с тях или, ако държите да ги махнете, трябва мъфините да са много добре охладени.




  • В купата на миксера смесих мекото масло, захарта, солта и ваниловата захар



  • Разбих до пухкав крем и разтопяането на захарта.
  • После добавих едно по едно яйцата. Винаги разбивам първото яйце, чак тогава добавям следващото.


  • Най-накрая добавих смесеното с бакпулвера брашно. Бърках на първа степен до гладко тесто, но много кратко. Бакпулверът не обича миксерите.
  • Най-накрая изсипах капчиците шоколад и разбърках със силиконовата лопатка.



  • С помощта на лъжицата за сладолед 


  • Старая се да разпределям равномерно във всяка кошничка. 


  • Пекох мъфините в горещата - 200 градуса фурна около 20 минути



  • Веднага извадих от формите и охладих на решетка


Невероятно вкусни са тези мъфини, а капчиците шоколад не се разтопяват и остават хрупкави.



Станете член на моята кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията и Ухае на...! Място, където ще научите още много за вкусната храна и ще обмените информация с позитивни кулинари!

Коментари