ЗОНОВО ПИЛЕ ПО МЕКСИКАННСКИ


Леко лютичко, с много зеленчуци, малко черен боб и пилето по мексикански е готово.
Здравословно е, защото порцията е балансирана. Много добре са съчетани в една чиния протеините, въглехидратите и мазнините. Така са съчетани, че тази храна да помогне за нашето здравословно състояние. 
В наличните продукти ще видите и едни съкращения, които ще Ви се сторят странни. Това е за хората, които се хранят в Зоната и означават 1 блок протеини, въглехидрати, мазнини.
Ако искате да прочетете повече за Зоната можете да проследите всички мои всекидневни публикации в последните пет седмици ето тук.
Нека да похапнем здравословно пиле по мексикански!






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА ЕДНА ПОРЦИЯ ОТ ТРИ ЗОНОВИ БЛОКА:

90 гр пилешки гърди /суровоии без кожа/ много ситно нарязани 3БП
1/4 чаша /220 мл/ сварен черен боб от консерва 1БВ
80 гр ситно нарязан кромид лук 1/2 БВ
120 гр нарязани тиквички 1/2 БВ
1/2 чаша /220 мл/ доматено пюре и чили сос 1Б
1 ч. л. фъстъчено олио за намазване на тигана 3БМ
100 мл вода
сол и черен пипер на вкус
пресен магданоз за поръсване

За приготвянето на повече порции е нужно само да увеличите количеството продукти пропорционално.


  • Намазвам уок тиган с мазнината и задушавам под капак за кратко пилешките парченца.



  • Добавям нарязания на ситно лук и нарязаната тиквичка. Разбърквам и задушавам под капак  



  • Добавям доматеното пюре и водата. Разбърквам и задушавам под капак поне 10 минути или до готовност на зеленчуците. 


  • Най-накрая добавям готовия боб. Разбърквам. 


  • Подправям ястието на вкус със сол, черен пипер и още лют пипер.


  • Готовото ястие сервирам горещо и поръсено обилно със ситно нарязан пресен магданоз.

Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!



Коментари