ЗОНОВИ МЪФИНИ С ЯБЪЛКИ И ИЗВАРА


Хубаво е, че дори и да живея в Зоната продължавам да си доставям удоволствие с приготвянето на вкусна храна.
Днес изпекох вкусни мъфини с ябълки и извара.
Харесвам мъфините, защото се приготвят много бързо, изпичат се лесно и се съхраняват дълго време.
Рецептата е взаимствана от немските рецептурни книжки, но пригодена от мен за живот в Зоната.
В наличните продукти ще видите и едни съкращения, които ще Ви се сторят странни. Това е за хората, които се хранят в Зоната и означават 1 блок протеини, въглехидрати, мазнини.
Ако искате да прочетете повече за Зоната можете да проследите всички мои всекидневни публикации в последните пет седмици ето тук.
Много вкусни, много ароматни!





НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 12 БРОЯ:

448 гр извара, нискомасленна 8 БП
200 гр ябълки, настъргани 2 БВ
4 яйца 4БП
1 с. л. ванилова захар 1БВ
1 ч. л. канела
щипка сол
6 ч. л. смлени бадеми 6БМ
2 ч. л. фъстъчено олио 6 БМ
2 с. л. захар 2БВ
1 ч. л. бакпулвер
19 гр овесени трици 1БВ
84 гр брашно от спелта 6БВ


Всеки от Вас, който не се храни по Зоната, не е нужно да измерва толкова точно някои от продуктите. Изварата може да е 500 гр, брашното може да е 100 гр и да е бяло, пълнозърнесто или всяко друго, което имате. Олиото може да е каквото разполагате и 1 с. л., а триците да отпаднат. 



  • Включих фурната да загрява на 175 градуса.
  • С миксера разбих яйцата, захарта и солта до пухкава пяна.
  • Добавих изварата, ваниловата захар и олиото. Разбих за кратко.


  • Добавих канелата, ядките и настърганите ябълки. Разбих съвсем кратко и на втора степен.



  • Добавих триците и брашното и разбих на първа степен за около 1 минута.



  • С помощта на лъжица разбърках...



  • ...и изсипах във хартиените формички.
  • Точно по две супени лъжици се събират в една формичка за мъфин.



  • Пекох 35 - 40 миннути на 175 градуса.
  • Охладих върху решетка, но не махам хартиените кошнички. Сервирам мъфините с тях.

Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!







Коментари