4-ТА СЕДМИЦА В ЗОНАТА - СЪБОТА



С това мое пътуване до алпийското курортно селище Leysin в Швейцария си доказах, че дори и с живот в Зоната може да се посещава ресторант. Хубавото е, че се хранехме на блок маса и можех да си избирам какво да сложа в чинийката. 
Първата закуска трудно избрах, защото нямаше много подходящи белтъцини. Но пък опитах достатъчно швейцарски сирена и много плодове.
Обядът си го приготвях сама и в кутийка, защото го хапнах на 2048 метра височина. Покорих връх La Berneuse, а следобедната закуска - айранче. Повече за похода ще прочетете ето тук.
Вечерята не беше толкова примамлива както вчерашната, защото телешкото филе ми беше прекалено алангле. Добре, че имаше традиционното швейцарско фондю.






ЗАКУСКА В СЪБОТА

1 малка филия ръжен хляб със семена 1БВ
1 чаша плодове микс 1БВ
1/2 чаша кисело мляко 1БПВМ
30 гр камембер 1БПМ
2 белтъка - сварени 1БП
1 орех 1БМ
и проба на някакъв киш, но не го броих


ОБЯД В СЪБОТА

240 гр краставица 1/2 БВ
120 гр домат 1/2 БВ
30 гр белтъчен хляб 1БПВМ
70 гр хумус 1БВ
84 гр пилешко филе 2БП
6 бр маслини 2БМ




СЛЕДОБЕДНА ЗАКУСКА В СЪБОТА

250 мл айран 1БПВМ





ВЕЧЕРЯ В СЪБОТА

Описвам само това, което хапвах. Не всичко, което в чиниите ми допадна.

90 гр раклет  /разтопен кашкавал/ 3БПМ
1 чаша спанак 1БВ
150 гр кисели краставички и кисел лук /много подхождат на разтопения кашкавал/ 1БВ
1 печена цикория - не я броя
1 чаша плодове микс за десерт 1БВ


ПОХАПВАНЕ ПРЕДИ СЪН

30 гр уиски 1БВ
1 орех 1 БМ
50 гр извара от мандрата на 1705 м - връх Le Temeley /за проба/ 1БП




Коментари