3-ТА СЕДМИЦА В ЗОНАТА - ПЕТЪК


Явно няма да престана да готвя! То...май аз само това правя. И сега, когато съм в Зоната! Ако на някои от Вас му е трудно да ме следва - просто си повтаряте ястията и комбинациите, които Ви допадат най-много. Важното е да Ви е вкусно, да е красива чинията и да се наслаждавате на новия си живот в Зоната!
Хубаво е да изчислите много добре блоковете, които ще приемате за един ден. Аз съм на 11 блока на ден, разпределени в пет хранения.
Станала съм като часовник. Знам кога е време за храна! Моето тяло ми го показва! Сигурно вече и Вие сте го усетили!
И не забравяйте за голямата чаша вода, преди хранене и 3 литра вода на ден! Много е важно!
Другото важно нещо е да се измервате само по едно и също време на деня, защото килограмите сутрин са различни от килограмите вечер. Аз съм приела измервания да правя само в понеделник сутрин, след закуска. А Вие?
Благодаря на всички, които ме следват и ми пишат. Ще се опитам да помогна на всички, които имат затруднения с навлизането в Зоната. Да! Четенето е страшно много!
Но пък си заслужава!





ЗАКУСКА В ПЕТЪК

120 гр домат 1/2 БВ
120 гр краставица 1/4 БВ
225 гр мътеница 1БПВ
9 маслини 3 БМ
84 гр пилешка шунка 2БП
17 гр сварен овес 1/4 БВ
100 гр круша 1 БВ

От мътеницата, овеса и крушата си приготвих десерт. А останалите продукти са в чинията. Сервирах си и горещо кафе.



ОБЯД В ПЕТЪК

БУРГЕР ОТ ТИКВИЧКИ И СЬОМГА

240 гр тиквички 1БВ
1 белтък 1/2 БП
сол, черен пипер, лют червен пипер
пресен копър и магданоз
45 гр краве сирене /по етикет/ 1БПМ
1/3 ч. л. фъстъчено олио 1БМ
15 гр нахутено брашно 1БВ
60 гр сьомга 1 1/2 БП
80 гр настъргани моркови 1БВ
2/3 ч. л. зехтин 2 БМ
пресен магданоз
сол на вкус
1 с. л. пресен лимонов сок /не го броя/
1 ч. л. хрянова паста /не я броя/

Кюфтета от тиквички направих по старата българска рецепта, която подробно съм описала ето тук. От тях, сьомгата и хряновата паста направих бургер. Редих кюфте от тиквички, сьомга, хрянова паста, кюфте, сьомга, хрян и т. н. Сервирах с овкусените със зехтин, сол и лимон настъргани моркови.


СЛЕДОБЕДНА ЗАКУСКА В ПЕТЪК

Тя е днес в бурканче.

54 гр тофу /по етикет/ 1БП
70 гр сварен овес 1БВ
1 орех начупен 1БМ
канела и щипка ванилия /не броя/



ВЕЧЕРЯ В ПЕТЪК

126 гр печена на скара скумрия, без кожа и кости 3БП
2 чаши по 120 мл бяло вино 2БВ
120 гр краставица 1/4 БВ
180 гр 3/4 БВ
1 ч. л. зехтин 3БМ
40 гр фелд салата /не я броя, защото по етикет 1,250 гр са 1БВ/
Този път реших виното да са две чаши, защото нещо не успявам да си изяждам нужните блокове, а с виното се получава доста добре! Опитайте и Вие!


ПОХАПВАНЕ ПРЕДИ СЪН

120 мл вино 1БВ
35 гр горгонцола 1БПМ



Коментари