3-ТА СЕДМИЦА В ЗОНАТА - СРЯДА


Може би все още някои от Вас четат, четат и се чудят да се захващат ли, или да поизчакат! 
Ще Ви кажа! Не се чудете, а влизайте в Зоната! Колкото по-рано го направите, толкова по-рано и ще почуствате колко е хубаво да губите мазнини, а в последствие ще подобрите и здравословното си състояние! В същност това са и двата странични ефекта от Зоната!
В основата на Зоната е балансът между хормоните инсулин, глюкагон и мощните Айказаноиди, предизвикани от храната в комбинация с рибено масло. 
Ако постигнете равновесие в храната, която консумирате  ще постигнете равновесие и в тялото, а това води до оптимално здраве. Но както и преди съм писала много повече можете да научите от книгата на Бари Сиърс "Зоната" или просто влезте тук.
Аз съм силно мотивирана и продължавам вече трета седмица, като целта ми не е само да върна килограмите си в нормалната норма. Целта ми е да оздравя организма си! 






ЗАКУСКА В ПОНЕДЕЛНИК

51 гр авокадо 3 БМ
84 гр шунка 2 БП
56 гр пълнозърнесто прясно сирене - котидж  1БП
1 филийка зонов хляб - рецепта тук 1 БВ
70 гр хумус 1 БВ
120 гр краставица 1/4 БВ
60 гр домат 1/4 БВ 
50 гр круша 1/2 БВ


ОБЯД В СРЯДА

РИЗОТО С ОВЕС И АСПЕРЖИ

200 гр аспержи - сварени 1БВ
70 гр овес 1БВ
40 гр кромид лук 1/4
66 гр подправена извара /по етикет в Германия/ 1БП
1 ч. л. фъстъчено олио 3БМ
26 гр едамер /кашкавал/ по етикет в Германия 1БП
42 гр панирана с овесени трици риба /от вчера/ 1БП и 1/4 БВ
50 гр круша за десерт 1/2 БВ
сол, черен пипер и индийско орехче

В уок тигана смесих олиото с малко вода и задуших ситно нарязания кромид лук до омекване.


Добавих сварения овес и още 100 мл вода. Варих около 5 минути.


Прибавих изварата и разбърках.


Добавих сварените и нарязани на едро аспержи.  Задуших още 5 минути.


Подправих със сол, черен пипер и индийско орехче.


Сервирах ризотото топло с панираната риба като протеин, а крушата е за десерт.


ВЕЧЕРЯ В СРЯДА

168 гр прясно изпечен леберкез /по етикет в Германия/ 3БП

120 гр краставица 1/4 БВ
60 гр домат 1/4 БВ
20 гр зелен лук 1/4 БВ
2/3 ч. л. зехтин 2БМ
35 гр сварен овес 1/2 БВ
125 гр кисело зеле 1 1/4 БВ и 1 БМ /в немското кисело зеле има мазнини/

От краставиците, доматите, зехтина и зеления лук направих салата.


Леберкеза изпекох на фурна, според указанията на опаковката.


Киселото зеле е немско, но аз го приготвих в тенджерата под налягане с по български. С малко водичка, червен пипер, черен пипер и лют червен пипер. И понеже е безсолно - добавих малко сол. Когато прецених, че е готово му добавих и сварения овес. Вкусно!


ПОХАПВАНЕ ПРЕДИ СЪН

30 гр горгонцола 1БПМ /по етикет/
140 гр ягоди





Коментари