3-ТА СЕДМИЦА В ЗОНАТА - НЕДЕЛЯ


Днес е неделя, но аз за съжаление съм на работа. Поради тази причина закуската ще е богата, обядът в кутия, а следобедната закуска специална. Нали си спомняте, че в неделя се поглезвам се нещо. Днес това е Зонов Кезекухен. Кезекухен ми е любимият от немските сладкиши. Оригиналната и неЗонова рецепта ще прочетете тук. А днес той ще е мини-Зонов.
Обядът приготвих още вчера, а вечерята ще е набързо след работа.
Но...да видим!





ЗАКУСКА В НЕДЕЛЯ

Бъркани яйца с тофу, зеленчуци, авокадо и кезекухен.

53 гр тофу 1БП
2 белтъка 1БП
1/3 ч. л. рапично олио 1БМ
180 гр домат 3/4 БВ
120 гр краставица 1/4 БВ
70 гр сварен овес 1БВ
17 гр авокадо 1 БМ
1 парче кезекухен 1БПВМ - рецепта тук


ОБЯД В НЕДЕЛЯ

Обядът приготвих от предишната вечер и прибрах в кутията, за да го взема с мен на работа.

Тиквички и домати изпечени на грил тиган. Сварен нахут и пилешко филе. В бурканчето е сух таратор от извара с репички.

240 гр тиквички 1БВ
240 гр домат 1БВ
100 гр репички 1/4 БВ
56 гр извара 1БП
84 гр пилешко филе 2БП
2/3 ч. л. фъстъчено олио 2 БМ
17 гр авокадо 1 БМ
30 гр нахут 3/4 БВ


СЛЕДОБЕДНА ЗАКУСКА В НЕДЕЛЯ

1 парче Зонов кезекухен 1БПВМ - рецептата е тук


ВЕЧЕРЯ В НЕДЕЛЯ

75 гр изпечено на грил тигана пилешко филе, което мариновах в Унисос 3БП
480 гр български градински домат от българския магазин в Трир с цена 4 евро, но за мен подарък от моя брат 2БВ
1 скилидка чесън
2/3 фъстъчено олио 2БМ
1 орех начупен 1БМ
сол на вкус
пресен босилек
120 мл бяло вино 1БВ


ПОХАПВАНЕ ПРЕДИ СЪН

120 мл бяло вино
35 гр сирене
1 орех


Коментари