2-РА СЕДМИЦА В ЗОНАТА - СЪБОТА


Отново е събота и отново съм на работа. По тази причина режимът ми се променя. Закуската е с  час по-рано, което пък води до по-ранен обяд. В същото време закуската е набързо, обядът в кутия, а следобедната закуска нещо от магазина, защото в събота след обяд пазаруваме. 
Вечерята беше вкусна и допълнена с чаша вино. 
В събота направих и зонови "обги" от пълнозърнесто брашно. Експериментът беше успешен. Обгите са кори за баница от Северозападна България. За тях можете повече да прочетете ето тук. С направата на обги в събота си спестих време за Северняшката зонова баница в неделя. Какво е Северняшка баница можете да прочетете ето тук.




ЗАКУСКА В СЪБОТА

198 гр Скир 3БП
28 гр овесени ядки /накиснати от вечерта във вода/ 2БВ
100 гр обелена и нарязана на ситно круша 1 БВ
3 ч. л. смлени лешници 3БМ

Разбих скира с 1 с. л. прясно мляко, което не броя и добавих накиснатите овесени ядки, аа също така крушата и лешниците. Разбърках всичко и закуската беше готова. 


ОБЯД В СЪБОТА

Обядът в събота беше в кутия и на работното ми място. Подробно съм описала направата на тиквички с ечемик ето тук.

3БВМ тиквички с ориз
126 гр пуешки гърди, колбас 3БП

СЛЕДОБЕДНА ЗАКУСКА В СЪБОТА

200 мл айран, купен от магазин 1БПВМ по етикет


ВЕЧЕРЯ В СЪБОТА

84 гр плешки гърди 3БВ
120 гр домати 1/2 БВ
240 гр краставица 1/2 БВ
20 гр зелен лук 1/4 БВ
20 гр нахут 1/2 БВ
35 гр печена чушка 1/4 БВ
120 мл бяло вино 1БВ
1 ч. л зехтин 3БМ

Пилешките гърди само осолих и изпекох на скарата, а от зеленчуците направих салата.


ПОХАПВАНЕ ПРЕДИ СЪН

120 мл вино
56 гр зърнесто прясно сирене, в България известно като котидж, а в Германия като Körniger Frischkäse
2 бр шам фъстък



ЗОНОВИ ОБГИ ОТ ПЪЛНОЗЪРНЕСТО БРАШНО

126 гр пълнозърнесто брашно 9БВ
1 ч. л. оцет
50 мл хладка вода
1/2 ч. л. сол
1/3 ч. л. рапично олио
От продуктите /без олиото/ омесвам меко и не лепнещо тесто, което разделям на пет равни топки и покривам с кърпа и оставям да почине около половин час. Така тестото става по- меко и по-лесно за разточване за разточване.


 Всяка топка разточвам на кора с размер около 20 см в диаметър.


Намазвам тиган с  мазнината и загрявам. Изпичам една по една обгите.


Когато кората се издуе - обръщам да се изпече и от другата страна.


Изваждам готовите кори върху кухненска кърпа и така съхранявам до сутринта, когато ще приготвя баницата.


Коментари