ЗОНОВИ СОЛЕНИ МЪФИНИ С ОВЕСЕНИ ТРИЦИ И ИЗВАРА


Здравейте, приятели на Ухае на...! Повечето от Вас вече разбраха, че съм взела решението да се храня малко по-здраволовно или по-точно да променя начина си на живот.
 Моят нов начин на живот се нарича ЗОНАТА. Всички тези от Вас, които искат да проследят всичките мои  кулинарни експерименти могат да следят поредицата ето тук. Всеки един мой ден ще бъде описан и запечатан. Така всички ние ще видим всъщност има ли смисъл човек да преминава на такъв режим. Да! Това си е режим!
Днешният ми експеримент е на тема мъфини. Приготвят се лесно, но се изисква да имаме в кухнята си и овесени трици. 
Резултатът е невероятен! Моите ароматни, вкусни, добре подправени зонови мъфини се харесаха дори на момчето до мен. Един мъфин е 1БПВМ. За посветените в Зоната е ясно какво е, а за тези които сега чуват - отидете ето тук.






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 12 БР. МЪФИНИ, ОТ КОИТО ВСЕКИ СЕ РАВНЯВА НА 1БПВМ:

228 гр овесени трици 12 БВ
348 гр обезмаслена извара 6 БП
105 гр шунка /по етикет/ 3 БП
90 гр обезмаслено сирене /по етикет/ 3 БП
4 ч. л. фъстъчено олио 12 БМ
3 белтъка - не ги броя, защото като количество са много малко и не се отразяват.
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. куркума /добавям я за цвят, а и защото била много добра срещу рак
сол малко
черен пипер на вкус
една щипка лют червен пипер
1 стрък праз лук, който също не броя
1 равна с. л. брашно от нахут, което не броя
много ситно нарязан магданоз, джоджен  и други подправки от градината
12 хартиени кошнички за мъфини




  • Измерих си всички продукти и включих фурната на 175 градуса да загрява.
  • Белтъците разбих с миксера на сняг. Прехвърлих в друга купа.



  • В купата на миксера изсипах изварата, олиото и всички подправки. Разбих и до тук беше работата с миксер.


  • Смесих нахутеното брашно с бакпулвера и после добавих към триците.



  • Към разбитата и подправена извара добавих нарязаната на ситно шунка, сиренето и билките. Разбърках със силиконовата лопатка.



  • Започнах постепенно да добавям от белтъците и от триците. Бърках със силиконовата лопатка до пълното им усвояване.



  • Във формата за мъфини подредих хартиените кошнички и разпределих сместа равномерно.



  • Пекох мъфините точно 30 минути, но Вие все пак проследявайте, защото моята фурна е много стара. Може да са Ви нужни около 20 - 25 минути. Като ги пипнах отгоре бяха вече твърди. Не съм сигурна, че пробата с клечка тук играе роля.
  • Извадих  от формата и оставих да се охлаждат на решетка, но без да свалям хартиените кошнички.
  • Всеки един мъфин е 1БПВМ




За повече информация по отношение на вкусната храна се обръщайте към групата Обичам да готвя!




Коментари