1-ВА СЕДМИЦА В ЗОНАТА - НЕДЕЛЯ



Неделя и ден за почивка! А ние щом почиваме "хващаме гората". Винаги правим нашите планински преходи. Чакаме ги с огромно нетърпение и желание. В гората се чувстваме като преродени. Не, че по принцип не живиеем в гората! Но друго си е да изминеш 10 - 12 км в някоя непозната гора. 
Писала съм и друг път за нашите туристически преходи. Живеем в планината Хунсрюк и се радваме на 111 много добре обозначени и поддържани туистически пътеки. Тези наши преходи са и повод да видим нови места и да се запознаем с по-отдалечените райони на Райнланд - Пфалц.
Знаете още в събота приготвих  мъфини, от които всеки е 1БПВМ. Те улесняват много режимното хранене извън домашни условия.
В неделя ние правим винаги дълга и засищаща закуска. Омлетът е едно от нещата, които с удоволствие приготвям. За мен само от белтъци, а за Динко както си му е редът.
А неделнета вечеря си е отново празник. Скара, риба и т. н. И малко подготовка за обяда в понеделник, когато съм цял ден на работа.
Но...стига приказки! 








ЗАКУСКА В НЕДЕЛЯ

1 мъфин  1БПВМ - рецепта ето тук
2 белтъка 1БП
1/3 ч. л. рапично олио за тигана 1БМ
56 гр извара 1БП
60  гр домати 1/4 БВ
120  гр краставица 1/4 БВ
3 маслини 1БМ
7 гр овесени ядки 1/2 БВ
1 ч. л. лешник 1 БМ
1 киви 1 БВ

За омлета вече съм писала не един път, така че няма отново да Ви занимавам. Домата прибавих към омлета. От изварата, сварените овесени ядки и лешника направих каша. Кивито беше за десерт. Маслините бях забравила за снимката. Добавих ги после, за да си изравня блоковете.


ОБЯД В НЕДЕЛЯ

2 бр мъфини - 2БПВМ
3 маслини 1БМ
42 гр шунка 1БП
240 гр краставица 1/2 БВ
120 гр чушка 1/2 БВ



СЛЕДОБЕДНА ЗАКУСКА В НЕДЕЛЯ

1 бр мъфин 1БПВМ


ВЕЧЕРЯ В НЕДЕЛЯ

НАХУТЕНО - КАРФИОЛЕНО ТИГАНЧЕ

От ястието излезнаха две порции и едната прибрах в кутия за обяд в понеденик 3БВМ на порция.

126 гр скумрия изпечена на скарата, без кожа и без кости  неделната вечеря
80  гр  сварен нахут 2 БВ
12 гр джинджифил обелен и настърган  - не го броя
40 гр зелен лук ситно нарязан 1/2 БВ
600 гр карфиол, почистен -и отрязан на розички 1 1/2 БВ
2 ч. л. зехтин 6БМ
3 с. л. къри - не го броя
480 гр домати 2БВ
сол и черен пипер на вкус
щипка лют червен пипер
пресен магданоз - не го броя

  • Розичките карфиол сложих в загрят и намазан с олиото уок. Запичах по този начин /трудно се пържи с толкова малко олио/  около 5 минути като бърках от време на време



  • Добавих нахута и джинджифила и продължих запичането още 5 минути като бърках от време на време


  • Добавих зеления лук, подправките и нарязаните на ситно домати /може и от консерва/. 



  • Задушавах под капак още 10 минути.



  • Готовото ястие поръсих обилно с магданоз. Вкусно е и топло, и студено.


ПОХАПВАНЕ ПРЕДИ СЪН:

28 гр кашкавал 1БП
120 мл бяло вино 1БВ
1 орех 1БМ



За повече информация по отношение на вкусната храна се обръщайте към групата Обичам да готвя!


Коментари