ТОРТИЛА /WRAP/ ХОТ - ДОГ



Привет, приятели!
Предполагам, че на всеки от Вас му се е налагало да приготвя нещо много "набързо". Това е защото всички работим и понякога време не остава, а искаме да похапнем вкусно, леко и навреме.
Днешното предложение е много лесно и не така често срещано.
Хот - дог, но не познатият ни, а в плоска питка - тортила, wrap или просто дюнер питка -позната е под различни имена.





НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

8 бр плоски питки - тортила, wrap, дюнер питки /хубаво е да са меки, за да могат да се навият на руло/
8 с. л. кетчуп
8 кренвирша /аз използвам тънките Wiener Wurst/
10 много тънко нарязани филийки бекон
8 с. л. хрупкав пържен лук - готово купен или по рецептата ето тук
50 гр кашкавал




  • Включвам фурната да загрее на 180 градуса. Ако ползвате вентилатор 160 градуса.
  • Намазвам всяка една питка с кетчуп.
  •  На всяка намазана питка слагам по един кренвирш и завивам на руло.


  • Увивам всяка питка по средата с тънка филийка от бекона.



  • Останалите две филийки от бекона нарязвам на много тънки лентички.
  • Подреждам рулцата в намазана с мазнина тавичка /моята е от йенско стъкло/ като се старая краищата им да останат към тавата, за да не се развият по време на печенето.
  • Поръсвам всичко с нарязания бекон, хрупкавия лук и настъргания кашкавал.
  • Слагам ястието да се пече в загрятата фурна за около 10 - 12 минути или докато се разтопи кашкавалът.



Сервирам кренвиршите горещи и към тях вкусна зелена салата!


Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!




Коментари