ВКУСНИ И ЛЕСНИ БОНБОНИ С ПОРТВАЙН, МАРЦИПАН И СУШЕНИ СИНИ СЛИВИ


Бонбоните не са това, което ние помним! Ето например днес направих тези бонбони с марципан /рецепта за него ще откриете ето тук/! Вкусът им е невероятен! Сочни с остатъчен вкус на бадем и невероятен аромат!
Бързо се приготвят и винаги можете да изненадате своите пораснали гости. За деца не са подходящи, заради присъствието на Порто, Портвайн - португалско ликьорно вино. Може да го заместите с Шери или Мадейра /друго португалско вино/.
А самата направа на марципан можете да прочетете тук. Това само при условие, че няма как да си купите готов марципан /бадемово тесто/.






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

150 гр сушени сливи
150 мл портвайн
225 гр марципаново тесто рецепта за него ще намерите ето тук
пудра захар и какао за овалване




  • Сливите режа на половина и изваждам костилките /ако има такива/.
  • Слагам ги за около 1 час заляти с портвайн да се накиснат. Но все пак внимавайте! Не бива да стават много меки, защото няма как да се навият после на бонбони.



  • След около час прецеждам сливите от алкохола и много внимателно подсушавам с домакинска хатия.
  • Омесвам още един път много добре марципана върху плоскост поръсена с пудра захар. Така марципанът не лепи на ръцете ми.

  • Оформям около 30 бонбона от марципановото тесто.
  • После всяко топче притискам леко с пръсти, слагам в средата една половинка от синя слива /старая се да подбирам по твърдите сливи/.

  •  И отново оформям топче.
  • Топчетата овалвам или в пудра захар,

  • или в какао на прах. И двата варианта са много вкусни.

  • Всяка бонбонка слагам в хартийка и после подреждам в подходящи кутии. При мен те са вече много по-малко от 30 броя, защото малко по малко ги пробвах! 






Опитайте не различно и много вкусно! Бонбоните са подходящи и за предстоящите Коледни празници!





Станете член на моята кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията и Ухае на...!






Коментари

ММ каза…
Петя, здравей!
Поредната ти сполучлива рецепта за хубави бонбони, да знаеш, че ти ги взимам. Няма начин да не ги забъркам за предстоящите празници, много ми харесват. Всяка година събирам нови рецепти за Коледа , така и тази ще влезе от теб на моята маса.
Благодаря за споделената рецепта.
Поздрав! Мария
Petya Argirova каза…
Здравей, Мария! Щастлива съм, че моя рецепта ще присъства на твоята Коледна маса! Прегръдки!