ГОРЕЩ WRAP /ТОРТИЛА/ С БАНАН И ОЩЕ НЕЩО


Понякога трябва много бързо да измислим нещо за похапване, защото времето ни притиска. 
Този начин на приготвяне на плоските питки - известни на някои от Вас като WRAPS, TORTILLAS или по нашенски дюнер питки е малко известен.
Някои от Вас може и да реагират "Как така банан и кашкавал"?
Ами трябва да пробвате и ще чакам Вашите впечатления!
На мен ми беше мнооооого вкусно и поради тази причина споделям с Вас!





НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

питки Врап, Тортила, Дюнер
1 или два банана
200 гр настърган кашкавал
1 ч. л. едро смлян и опушен лют червен пипер - Бибер
шунка
магданоз



  • Загрявам тефлонов тиган, чийто размер съвпада с размера на питките.
  • Слагам една от плоските питки в загрятия тиган и след като преценя, че е добре загрята от едната страна - обръщам.
  • Поръсвам обилно с настърган кашкавал.



  • Когато кашкавалът започне да се разтопява, подреждам нарязания на тънки кръгчета банан.



  • Поръсвам по мой вкус с бибер.



  • С помощта на лопатка, сгъвам питката на половина и изваждам върху дъска. 
  • Нарязвам с остър нож на четири триъгълника и сервирам веднага.



  • За да няма все пак недоволни приготвям на същия принцип и с шунка. Просто заменям банана с нарязана на ситно шунка и поръсвам обилно с магданоз.

Оказа се, че бананът се прие много добре у дома! Опитайте и Вие!


Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!








Коментари

Tanq Manollova каза…
Обожавам такива комбинации!Поздравления!
Petya Argirova каза…
Страхотна е комбинацията, нали? Прегръдки, Танче!