ПАНИРАНИ ЧЕРВЕНИ ДОМАТИ


Любовта към българската кухня става още по-силна, когато сме далеч от България. А днес бях много впечатлена, когато моя колежка - германка идва и ми казва: "Ама вие българките можете много вкусни неща да готвите!". Нейните впечатления са от свекървата на нейната сестра, идваща от Луковит!
Такива думи винаги ме правят много горда, че съм българка!
И...отново отворих старата българска кулинарна книга! Спрях се на домати, защото при нас много рязко им паднаха цените. За 0,59 цента купуваме един килограм. Е...нямат вкуса на българските, но са домати. Рецепти с домати има много в българската кухня. Днес Ви запознавам с много непознатото - паниране на домати. Аз и без това добих "огромно" самучивствие в панирането, откакто живея в Германия. Тук всяко второ ястие е панирано. Ама ето, че и ние - българите умеем хубаво да панираме! Имаме си панираните топени сиренца /рецепта тук/, паниран кашкавал /рецепта тук/ панирани чушки /рецепта тук/, панирани миди /рецепта тук/  и още много.
Топло е при нас, но това не ми пречи да обичам да готвя!
Да панираме домати!






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

здрави червени домати /количеството определяте Вие/
сол и черен пипер на вкус
счукан сухар, галета или брашно за паниране
1 или повече яйца /според броя на доматите/
100 мл олио за пържене
за сосът е нужно кисело мляко, извара, чесън, копър


Няма по-лесно нещо от това да приготвяш българска храна! Важно е желанието! Нека съхраним тази невероятно вкусна и обичана кухня! Предайте на децата си!


  • Измивам и нарязвам здравите и едри червени домати. Нарязвам на филии, дебели около 1 см.

  • Посолявам на вкус със сол и черен пипер.

  • Овалвам първо в чукания сухар.

  • Потапям в разбито яйце.

  • Изпържвам доматите в силно сгорещена мазнина. 
  • Поднасям панираните червени домати със сос от копър с кисело мляко и пасиран чесън, смесено с извара. Но и само от кисело мляко е много вкусен!


Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!














Коментари

zlatko jaigarov каза…
Здравейте днес за обяд направих панираните домати,ееееее няма такъв вкус никога досега не съм приготвяла домат по този начин все съм си мислила че ще се разпадне при пърженето,жалко че няма как да публикувам снимките от ястията които съм направила от от блога ви.Отново Ви благодаря за тази сполучлива рецепта,ще се правят многократно влезнаха в любими.