ЦИГАРА БЮРЕК С ТРИ ВКУСА - ИТАЛИЯ, МАКЕДОНИЯ, БЪЛГАРИЯ


Обожавам цигара бюрек. Тях похапнах за първи път в Турция и оригиналната им рецепта, където те са пържени можете да прочетете ето тук.
Днес обаче аз експериментирах! 
Приготвих малките хрупкави банички във фурната. 
Освен това и аз съм повлияна от  Европа без граници и реших да приготвя една закуска, но с три различни вкуса. Посетих мислено Италия, като част от баничките ми са с вкус на доматено песто, рикота и босилек. После отскочих до Македония, чрез техния Айвар, краве сирене и пресен магданоз. Не пропуснах и Родината ни с лютеницата, българското овче сирене и български ароматен джоджен.
Само трябва да се изберете дестинация и да се потопите в невероятния вкус на цигара бюрек.





НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

1 пак. фини кори за баница
100 мл олио

ИТАЛИЯ:
бурканче песто от сушени домати
сирене рикота
пресен босилек

 МАКЕДОНИЯ:
бурканче айвар
краве сирене
пресен магданоз

БЪЛГАРИЯ:
бурканче едро смляна домашна лютеница
българско овче сирене
пресен джоджен




  • Включвам фурната да загрява на 200 градуса.
  • Различните видове свежи подправки измивам и нарязвам поотделно на ситно.



  • В три различни купички смесвам трите вида сирена с трите вида нарязани на ситно подправки.
  1. Рикота сиренето смесвам с босилек.
  2. Кравето сирене натрошавам и смесвам с магданоз.
  3. Овчето сирене - с джоджен.



  • Намазвам една кора с олио.



  • Покривам с втора кора и отново намазвам с олио.
  • Покривам с трета кора.



  • Така подредените кори режа на кръст така, че да се получат четири еднакви правоъгълника.


  • Всеки правоъгълник намазвам с песто или айвар, или лютеница.



  • В единия край на намазания правоъгълник подреждам 1 с. л. от подправеното сирене като за Италия е рикота, за Македония е краве сирене, а за България е овче сирене.



  • Навивам на рулце като притискам краищата с пръст, за да се залепят.



  • Готовото руло отново притискам в двата края с пръсти, за да се залепят.



  • Така продължавам до изчерпването на всичките кори за баница, а готовите бюреци подреждам в тава с хартия за печене.
  • Баничките имат и различен цвят, според плънката им.



  • Изпичам бюреците до златисто в загрялата до 200 градуса фурна за около 25 - 30 минути.



Цигара бюрек, приготвени на фурна са вкусни и топли и охладени!


Опитайте тези цигара бюрек с вкус на Италия, Македония и България!



Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!








Коментари