ВЕГЕТАРИАНСКИ БЯЛ БОРШ


Ето това е супата, която след супа топчета и пилешка супа е любима на мен и моето семейство!
Тази супа приготвя и до сега моята майка. Супата с много зеленчуци и много спомени за годините с моите родители и къщата ни в Новачене. 
И сега не пропуснахме с Динко да ги посетим и да се насладим на вкусните гозби на моята мама и прясно откъснатите зеленчуци от градината на татко.
Боршът е бял, защото моята майка никога не слага червено цвекло и червен пипер в него. 
Нека се насладим на тази невероятна комбинация от зеленчуци!





НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

2 моркова
1 глава кромид лук
1 стрък зелен лук
кубче целина
шепа замразен грах
шепа замразен зелен фасул
четвърт малко на размер прясно зеле
1 домат
1 червена чушка
2 картофа
2 л зеленчуков бульон
50 гр краве масло
1 яйце
150 гр кисело мляко
сол и черен пипер на вкус



  • Разтопявам маслото и задушавам в него ситно нарязаната глава кромид лук, пресен лук, моркови и целина. Задушаването е за много кратко.


  • Заливам зеленчуците с бульон!



  • Щом супичката заври започвам да добавям всички останали зеленцуци.
  • Зелето е нарязано на тънки лентички

  • Чушките и доматите на малки кубчета.


  • Картофите обелвам и нарязвам също на малки кубчета.

  • Най-накрая добавям замразените грах и зелен фасул.


  • Варя тази цветна супичка поне около 20 минути или до готовност на зеленчуците.
  • Овкусявам със сол, черен пипер и лют червен пипер. 
  • Точно преди сервирането и при изключен вече котлон, застройвам супата с едно яйце и киселото мляко.

  • Като много бавно и при непрекъснато разбиване добавям първо от супата към ячената смес...

  • а после обратното...

Сервирам този великолепен вегитариански бял борш горещ. Допълнителното овкусяване е по желание!


Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!






















Коментари

Elena Dimitrova каза…
Петя,
чудесно предложение за лятото.Правя подобна супа, но без зеле.Ще изпробвам и твоят вариант, вкусен бял борш се е получил.
Поздрави и лека седмица !
Petya Argirova каза…
Поздрави, Елена! Мен мама ме е учила, че щом е борш трябва да има и зеленце. Но пък всяка домакиня си има своите рецепти! Пробвай! Сигурна съм, че ще се хареса в твоя дом! Прегръдки!