МЪФИНИ - АГЪНЦА С МАЛИНИ


Обичам да правя мъфини! 
Знам, че с тях ще доставя удоволствие на моите внуци. Предстои ми скоро среща с тях и се подготвям с рецепти.
Днешните агънца са много сладки и самото им приготвяне ме зареди с много енергия.
Сигурна съм, че ако има деца около Вас - ще бъдат много доволни!
Нека се забавляваме и подготвим за Светлите Великденски празници!






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

250 гр брашно
1 пак. бакпулвер
щипка сол
125 гр захар
2 яйца
75 мл олио
150 гр кисело мляко
настърганата кора на един лимон
50 мл мляко
200 гр малини /моите бяха замразени/
20 гр марципанено тесто
1 ч. л. какао
12 малки шоколадоив яйца
бяла и кафява тубичка с шоколад за писане
100 гр масло със стайна температура
75 гр пудра захар
400 гр крема сирене /натурално и без сол/ със стайна температура
130 гр маршмалоу  - 12 бройки /ако откриете малък размер е още по-добре/
12 хартийки за мъфини


  • Включвам фурната да загрее до 175 градуса.
  • Подготвям си формата за мъфини, като слагам във всяка дупка по една силиконова формичка. Така много лесно изваждам готовите мъфини.

  • В купа смесвам брашното, бакпулвера, слта и захарта.


  • В друга купа разбивам яйцата, олиото, киселото мляко, прясното мляко и настърганата кора на лимона. Разбиването е с миксер.

  • Към течната смес добавям на два пъти сухите съставки и разбивам за кратко.

  • Важното е да се получи гладко тесто.

  • Добавям малините към тестото. Моите малини не бях съвсем размразени. 

  • Разбърквам само със силиконова лопатка.

  • С помощта на супена лъжица разпределям тестото по равно в 12 формички, като внимавам да не надхвърлям 2/3 от обема им.

  • Изпичам мъфините до златисто в предварително загрятата до 175 градуса фурна за около 30 минути.
  • Изваждам готовите мъфини от фурната и оставям за около 10 минути да починат във формите.

  • След това изваждам от формичките и оставям върху решетка докато изстинат напълно.

  • През това време омесвам марципана с какаото, докато се получи тъмно-кафява марципанова маса.

  • Разделям кафявия марципан на 24 еднакви топчици, от които приготвям ушичките на агънцата.
  • Обелвам шоколадовите яйца.

  • На всяко яйчице залепвам ушички.

  • С помощта на тубичките за писане рисувам очи първо с бяло...

  • ...а върху бялото с тъмно кафяво. Правя и нещо като уста.

  • В купа и с помощта на миксер разбивам мекото масло.


  • Добавям на два пъти сиренето, като разбивам с миксер. Важно е сиренето също да е със стайна температура, за да не се пресече топлото масло.

  • Готовия маслен крем разпределям с помощта на лъжица за сладолед. Така съм сигурна, че количеството е абсолютно еднакво.

  • Върху всеки добре охладен мъфин слагам по една топка от крема.

  • С помощта на нож заглаждам така крема, че да се слее с ръбчето на мъфина.

  • Върху всяко куполче залепям с леко притискане готовата главичка.

  • Всяко мармелоу разделям на около 12 малки топченца.


  • Залепям от топченцата върху крема така, че да имитират руното на агънцата.

  • Всеки мъфин слагам в хартийка за мъфини и оставям на студено да се стегне крема.

Идеята за тези сладки агънца взех от списание Tina.


Започна  гласуването за Годишните награди на  Блоговодител за кулинарни блогове!
 Ето тук можете да гласувате за Ухае на... http://kulinarninagradi.com/
Ухае на... е с номинации в 3 категории - 
Благодаря на всички Вас!

Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!


















































0