Translate

сряда, 12 април 2017 г.

ПЪСТЪРВА НА СКАРА


Ето тази рецепта влиза в графата "Лесни". 
Лесна, обаче за тези скараджии - с опит! 
Защото в първите си години съм имала и доста изгоряла, разпаднала се или залепнала за скарата рибка.
Ето, че днес споделям моя опит с пъстървата на скара и съм сигурна, че ще Ви хареса!





НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 2 ПОРЦИИ:

2 пъстърви /моите са изчистени и от костите/
1 лимон
сол, черен пипер на вкус
50 мл олио
прясна зелена подправка на вкус - мащерка или магданоз



  • Измивам пъстървите и подсушавам с домакинска хартия.
  • Поливам обилно пъстървите със сока на половината лимон и оставям за кратко на студено или докато загрее скарата.
  • В коремчето на всяка пъстърва слагам по една филийка от лимона и по един стрък от свежата подправка.
  • Подправям пъстървите на вкус със сол и черен пипер.

  • Слагам пъстървите в подходящ съд и поливам обилно с олиото. Дори с ръце намазвам рибата навсякъде. 
  • И сега идва момента на истината. Ето тази проста телена "джаджа" ми помага моята риба винаги да е перфектно изпечена на скарата. Нея можете да си купите във всеки голям магазин за хранителни стоки, където има и рафтове за барбекю. Има ги във всякакви размери. 



  • Затварям едната рибка в нея и слагам на загрятата скара. Държа рибата по 5 минути най-много от всяка страна. Всички знаете, че на рибата и е нужно много малко за да е много добре приготвена.

  • Обръщам и изпичам още 5 минути.

  • Сервирам рибата топла и цяла. Гарнитурата е по Ваше желание!

Започна  гласуването за Годишните награди на  Блоговодител за кулинарни блогове!
 Ето тук можете да гласувате за Ухае на... http://kulinarninagradi.com/
Ухае на... е с номинации в 3 категории - 
Благодаря на всички Вас!



Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!





        






Публикуване на коментар