ПЕРФЕКТНИЯТ СТЕК ОТ СЬОМГА НА ТИГАН


Сьомга! 
Само, че най-много обичам котлет от сьомга! 
С хрупкава, златиста коричка и сочно розово месце от вътре. Ох, щях да забравя и малко хрупкава мазнинка в краищата на котлета! Ами така ни харесва на нас двамата у дома.
Не е диетично, не е здравословно /пържено е/, но пък е "адски" вкусно ястие!
И за да уравновеся чинията, сервирах със здравословната мароканска салата от морковени лентички и киноа.






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

2 бр. стек от сьомга /бройката зависи от нужните порции/
50 гр брашно
сол и черен пипер на вкус
сокът на 1/2 лимон
олио за пържене




  • Измивам добре котлетите и после подсушавам с домакинска хартия.

  • Напръсках с лимоновия сок и поръсих със сол и черен пипер на вкус.

  • След това овалвам от всички страни в брашно, но излишното количество изтупвам.
  • Загрявам мазнината в тигана. Старая се рибата да се пържи в повече мазнина.
  • Пускам оваляните в брашно котлети в горещата мазнина и пържа на максимална степен на котлона /при мен е 3/ до златисто. Това отнема при мен около 4 минути.

  • Много внимателно обръщам котлетите, но не с вилица. Запазвам по този начин соковете вътре в стековете.

  • Отново пържа около 4 минути. Готовите котлети са с твърда коричка на докосване, но когато похапвате усещате колко сочни са в същност.

Сервирам горещи с резенчета лимон и гарнитура, според сезона или желанието на гостите. Днес това беше мароканска салата от моркови и киноа, чиято рецепта ще откриете ето тук.


Започна  гласуването за Годишните награди на  Блоговодител за кулинарни блогове!
 Ето тук можете да гласувате за Ухае на... http://kulinarninagradi.com/
Ухае на... е с номинации в 3 категории - 
Благодаря на всички Вас!



Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!














Коментари