ЯБЪЛКОВИ ТОРТИЧКИ


На всеки от нас се е налагало много бързо да реши какъв ще е десерта за изненадващи гости. Този десерт трябва да се приготвя бързо, да не изисква много продукти и в същото време да има ефектен външен вид.
Ето такива са и днешните красиви и вкусни малки торти с ябълки.
Рецептата е за четири броя, но ако ще имате повече гости просто удвоете продуктите!





НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

60 гр маргарин на стайна температура
50 гр захар
1 ч. л. канела
1 яйце
50 гр царевично нишесте
25 гр брашно
1/4 ч. л. бакпулвер
2 малки ябълки
30 гр боровинки /моите са замразени/
конфитюр от кайсии


  • В купа сипвам маргарина, захарта, канелата, яйцето, нишестето брашното и бакпулвера.
  • Включих фурната да загрее предварително до 175 градуса.



  • Разбърквам с миксера до гладко тесто.



  • Разпределям тестото равномерно в четири формички с размер 10 см в диаметър и намазани предварително с мазнина. 
  • Аз използвах керамични форми, с които разполагах у дома.



  • Обелих и почистих от семената ябълките. Нарязах на четири и после на филийки.



  • Подредих ябълковите филийките върху тестото в купичките, като леко притисках.

  • Добавих и боровинките, които предварително държах на стайна температура. 

  • Изпичам тортичките в предварително загрятата до 175 градуса фурна за около 30 минути.
  • Изпечените тортички намазвам с леко загрятия на микровълнова фурна конфитюр.

  • Когато са добре изстинали мини-тортите, изваждам от формите и сервирам. Може да добавите топка сладолед и сметана в чинията.



Започна  гласуването за Годишните награди на  Блоговодител за кулинарни блогове!
 Ето тук можете да гласувате за Ухае на... http://kulinarninagradi.com/
Ухае на... е с номинации в 3 категории - 
Благодаря на всички Вас!


Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!



















0