Translate

четвъртък, 16 март 2017 г.

МОИТЕ ВКУСНИ КЮФТЕНЦА ОТ КИНОА


Страхотни са тези кюфтенца с киноа! 
Направих ги не защото съм започнала да се храня "здравословно", а защото в България хапнах подобни в Хепи и останах очарована от вкуса им! 
Няма как да имам оригиналната рецепта на този мой любим ресторант  и затова си направих   супер  кюфтенца с киноа като експериментирах с подправки и разни други добавки. 
И много добре ни се отразиха след 8 километровия преход, който направихме в гората. Аз много хитро си ги подготвих предварително, а самото изпържване оставих за след похода. 
Върнахме се уморени и имахме невероятен обяд - кюфтенца с киноа, сос цацики, пъстърва на скара и вкусна салата!





НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

100 гр киноа
1 яйце
2 с. л. настърган пармезан
100 гр сирене /краве или овче по избор/
2 стръка пресен лук
1 ч. л. смлян кориандер
1 ч. л. смлян кимион
2 с. л. картофено брашно /заменя се с всяко друго брашно/
1 с. л. копър
черен пипер и сол на вкус
бибер /лют червен пипер на вкус/
мазнина по избор за пържене


Както и по-горе писах, аз си подготвих първо всичко за кюфтенцата и отидохме на 8 километрова разходка в гората! Когато се върнахме само изпържих кюфтенцата. Ето малко снимки от тази приятна разходка!


  • Сварих киноата в 300 мл вода с малко сол на ниска температура за около 20 минути. След това време киноата трябва да е добре сварена и да е поела цялото количество вода. На мен не ми се наложи да я прецеждам от течност.

  • Изсипах сварената киноа в купа и изчаках да изстине.
  • Добавих към киноата подправките, яйцето, сирената, ситно нарязания зелен лук.

  • Омесих всичко като кайма за кюфтета. Пробвах на сол и добавих още малко.
  • Оставих сместа в хладилника и отидох на разходка в гората. Когато се върнах сместа беше достатъчно стегната, за да се оформят кюфтенца. Нужен е минимум един час престой на сместа на студено.


  • Когато се прибрах от разходка, загрях мазнината в подходящ тиган и оформих от охладената смес 15 кюфтенца с размер на орех и пуснах в горещата мазнина.





  • Пържих кюфтенцата до тъмно златисто от всички страни.

  • Извадих готовите кюфтенца върху домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.

Започна  гласуването за Годишните награди на  Блоговодител за кулинарни блогове!

 Ето тук можете да гласувате за Ухае на... http://kulinarninagradi.com/

Ухае на... е с номинации в 3 категории - 

Гозбите на баба http://kulinarninagradi.com/glasuvane/gozbite-na-baba/1/
Топло от фурната http://kulinarninagradi.com/glasuvane/toplo-ot-furnata/3/ 
Благодаря на всички Вас!


Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!
























Публикуване на коментар