НЕВЕРОЯТНИ СЛАДКИ ТОПКИ


Беше ми останал малко кекс,  а всички знаете колко трудно се изяжда поизостаналият кекс. Тогава на помощ ми дойде Рудолф от 24 Kitchen с неговата идея за тези топки. В най- подходящия момент! 
Точно за следобедното кафе. 
Приготвят се много бързо и са невероятно вкусни. Пък и не изискват много продукти.
Само уточнявам - това не са бонбони или трюфели, това са сладки топки. Доста по-големи са от бонбони! Само опитайте!





НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 8 БР.

200 гр изсъхнал кекс или пандишпан
2 с. л. конфитюр от кайсии
2 с. л. ром или ликьор
100 гр черен шоколад
200 гр шоколадови пръчици


  • В купа нароних изсъхналия кекс на малки трохи.
  • Добавих конфитюра и рома.



  • Разбърках всичко и се получи лепкаво тесто.



  • За да оформя топките еднакви на размер използвах малък черпак, но става също и с лъжица за сладолед. От тази малка по размер смес се получиха 8 големи топки.



  • Оставих готовите топки за около половин час в хладилник.



  • През това време разтопих шоколада на водна баня.



  • Всяка топка пусках в разтопения шоколад.



  • Изваждам шоколадовата топка с вилица или тези специални вилици за направата на бонбони.



  • Веднага пускам в шоколадовите пръчици, раздрусвам, а после и с ръце овалвам.



  • Готовите топки подреждам на решетка или в чиния. 



  • Готовите топки охлаждам за кратко в хладилника или докато стегне шоколадът.


Ароматни, сладки, шоколадови, вкусни!


Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!











Коментари