АНГЕЛСКИ ОЧИ С ВАНИЛИЯ И КОКОС


И като сме започнали коледните сладки, да продължаваме!
 Днешното ми предложение е неустоимо ароматно! Кухнята ми ухае на ванилия и кокос, а готовите сладки са наслада за очите. 
Тези "ангелски очи" са от същото това маслено тесто, от което се приготвят много бързо и лесно коледни сладки. А аз определено обичам за кратко време да напълня кутиите с красиви и ароматни сладки и после...да отида на работа.
Това са от типа не капризни сладки. Те просто се получават и са винаги ефектни и много вкусни!






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

2 яйца
250 гр масло
175 гр пудра захар
2 пак. ванилия със захар
400 гр брашно
50 гр кокосови стърготини
25 гр желе от дюли
25 гр желе от червена боровинка



  • В купата на миксера смесвам брашното, захарта и ванилията. Добавям едното яйце и нарязаното на кубчета масло от хладилник. С накрайниците на миксера за тесто, размесвам всичко до получаването на трохи.



  • Доомесвам тестото на ръка, оформям на топка и увивам в стреч фолио.
  • Оставям в хладилника за около 1 час да се стегне.



  • В една купичка разбивам второто яйце, а в друга изсипвам кокосовите стърготини.



  • От тестото оформям около 75 - 80 бр малки топчета. Размерът е като на орехче. Около 2 см. в диаметър.



  • Всяко топче овалвам в яйце и после в кокос.



  • Подреждам в тава с хартия за печене, като оставям и достатъчно разстояние между сладките.




  • С дървената дръжка на белачката за картофи, или пък Вие си избирате подходящ размер дървена пръчка притискам леко сладките. Това се прави да се получи вдлъбнатина.



  • Загрявам фурната до 175 градуса.
  • Изпичам сладките за около 12 - 15 минути. Това обаче е различно при различните фурни. Внимавайте да не ги изгорите. Цветът на сладките остава светъл, но дъното трябва да е леко златисто. Самите сладки докато са гореща са все още меки. Те се втвърдяват като изстинат.



  • Готовите сладки изваждам от горещата тава, заедно с хартията върху решетка. Така по-бързо изстиват.
  • Загрявам за кратко желето в микровълновата фурна.



  • Във вдлъбнатините на добре изстиналите сладки сипвам по няколко капки от желето, като редувам цветовете.




Ето така се получиха тези ефектни "ангелски очи"!


Много ароматни, много вкусни Ангелски очи!
Да не забравя! 
Подреждам сладките в метални кутии, като разделям редовете с хартия за печене. Така не залепват и не развалят вида си, но пък се съхраняват дълго време. 
Сладките имат голяма трайност, ако домашните Ви не ги изядат още топли, топли!



Коментари