БРЪНЧ КОШНИЧКИ ИЛИ СОЛЕНИ МЪФИНИ С КОРИ ЗА БАНИЦА



Брънч? Ами така е при нас в почивните дни. Спим до късно и обединяваме закуската с обяда. Точно тогава масата е пълна с различни топли и студени ястия, подходящи и за закуска, и за обяд. 
Днес Ви показвам една вкусна идея от фини кори за баница, напълнени и изпечени във формата за мъфини. Когато краищата на корите се оставят да стърчат, стават хрупкави след изпичането и приличат на кошнички.






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

1/2 пак. фини кори за печене /около 250 гр. са тук в Германия/
3 яйца
200 гр овче или краве сирене /по Ваш избор/
200 гр кисело мляко
1 с. л. царевично брашно
сол и черен пипер на вкус
3 малки домата или по-добре 12 чери доматчета
щипка сода за хляб
4 с. л. олио
няколко стръка магданоз



  • С помощта на резец за пица, нарязвам съвсем пресните кори на квадрати с размер около 8 см.



  • В купа разбивам яйцата, киселото мляко с разтворената в него сода, царевичното брашно и добавям натрошеното сирене. Овкусявам със сол и черен пипер.


  • Намазвам формата за мъфини с мазнина и във всяка дупка подреждам по едно квадратче от корите.


  • Сипвам по една ч. л. от по-рядкото на яйчената смес в центъра на всяка дупка и подреждам по още едно листо от корите, но гледам краищата да се разминат с тези на първата кора.




  • Разпределям яйчената смес еднакво във всеки мъфин.
  • Отгоре забождам по един резен домат /или цяло чери доматче/ и цветче от магданоз.


  • Загрявам фурната до 175 градуса предварително. Изпичам мъфините за около 15 - 20 минути до тъмно златисто.



Тези вкусни кошнички се поднасят и топли, и студени. 


Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!






Коментари