КЛАСИЧЕСКИ РУЛАДИНИ ОТ ГОВЕЖДО МЕСО - Rinderrouladen

;

Имам си едно любимо ястие от немската кухня и това са руладините. Класическите руладини се приготвят от говеждо месо, което ние тук купуваме готово нарязано за тях. Докато това месо е напълно нормално да се намери в немските магазини, то не е нормално за България. Въпреки всичко  виждала съм навитото месо за руладини и в Лидл - България. Предполагам, че може да се купи и в Кауфланд. 
Ястието изисква време и спокойствие, за да се получи вкусно. Поради тази причина се приготвя в празничен ден. 
Рецепта за кнедлите съм написала и можете да прочетете ето тук.





НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 3 ПОРЦИИ:

3 бр. говеждо месо за руладини, около 600 гр. /може и телешко месо/
150 гр пушен бекон, нарязан на много малки кубчета
1 глава лук, нарязан на ситни кубчета
3 с. л. горчица
сол и черен пипер на вкус
3 бр. кисели краставички от буркан
3 с. л. мазнина /олио или Butterschmalz/
250 мл телешки бульон
2 бр. дафинови листа
10 зърна черен пипер
250 мл сухо червено вино
6 бр. кнедли
готово червено зеле за гарнитура


Ето така изглежда месото за руладини  в опаковката.


  • Когато се развият парчетата месо изглеждат по този начин. Можете да поръчате на Вашия месар да Ви отреже на много тънко подходящо месо за руладини. Дължината им е педя и половина.
  • Осолявам и подправям с черен пипер месото.



  • Намазвам всяко месо с една супена лъжица от горчицата.



  • Поръсвам обилно с беконени и лучени кубчета.



  • Слагам по една кисела краставичка и увивам на рулца, които първо завивам странично. Това се прави,  за да не изпада плънката по време на готвенето.




  •  Захващам с иглички за руладини или с клечки за зъби.


  • Загрявам мазнината и изпържвам рулцата за кратко от всички страни. Не използвам вилица при обръщането, за да не набождам  месото и да не излизат вкусните сокове на говеждото месо. 



  • След като се зачервят от всички страни, заливам с чаша горещ телешки бульон. 



  • Добавям и червеното вино.
  • Оставям говеждите рулади да къкрят на много слаба температура поне 1 час.



  • Разтварям брашно с малко вода /може да се използва и царевично нишесте/. 



  • С него сгъстявам соса и оставям ястието да къкри още половин час. Овкусявам с дафинов лист и зърна черен пипер.



Сервирам по едно рулце в чинията, два бр. кнедли и малко червено зеле. Заливам ястието със соса и ...ммммм!



Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!





Коментари

Анонимен каза…
Здравей Петя,

първо благодаря за чудесния блог. С удоволствие търся идеи и рецепти в него. Исках да те помоля, като запозната отблизо с немската кухня за рецепта за гарнитура от червено зеле. Скоро бях във Франкфурт и там ядох със свинско с гарнитура от кнедли и червено зеле, но не съм сигурна как да го възпроизведа. Ще се радвам и на линк - може и на немски. Благодаря ти предварително и поздрави от дъждовна София,

Калина
Petya Argirova каза…
Привет, Калина! Обожавам червеното зеле за гарнитура. Утре отново ще го приготям, но този пък към пуешко бутче с баварски кнедли от хлебчета. Не съм описала до сега тези две рецепти, защото все нещо друго е на дневен ред, а понякога не успявам да снимам всичко приготвено от мен. Червеното зеле се нарязва на ивици. В тенджера се разтопява малко Butterschmalz и се запържва една глава лук, но нарязана на ситно. Две ябълки се обелват и почистват от семките. Нарязват се на дребно и се добавят към лука. Ябълките се заменят и със сушени, ако имате. Добавя се зелето и се подправя веднага с два дафинови листа, 10 зърна от хвойна, малко зърна от черен пипер и 1 с. л. захар. Залива се всичко с 500 мл сок от бъз /може да замените с ябълков/. Оставяте на слаб котлон ястието да къкри около 1 час. Това е! Подправяте на сол и черен пипер!
Анонимен каза…
Петя,

много много ти благодаря за бързия и изчерпателен отговор. Още събота ще направя. Може и с руладини, ако успея да си нарежа месото.

Поздрави!
Petya Argirova каза…
Радвам се Калина, че на време съм отговорила! Дано да приготвите вкусно ястие на Вашето семейство! Аз днес вече добавих рецептата и за кнедлите от хлебчета! Поздрави!