КЛАСИЧЕСКИ РУЛАДИНИ ОТ ГОВЕЖДО МЕСО - Rinderrouladen

;

Имам си едно любимо ястие от немската кухня и това са руладините. Класическите руладини се приготвят от говеждо месо, което ние тук купуваме готово нарязано за тях. Докато това месо е напълно нормално да се намери в немските магазини, то не е нормално за България. Въпреки всичко  виждала съм навитото месо за руладини и в Лидл - България. Предполагам, че може да се купи и в Кауфланд. 
Ястието изисква време и спокойствие, за да се получи вкусно. Поради тази причина се приготвя в празничен ден. 
Рецепта за кнедлите съм написала и можете да прочетете ето тук.





НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 3 ПОРЦИИ:

3 бр. говеждо месо за руладини, около 600 гр. /може и телешко месо/
150 гр пушен бекон, нарязан на много малки кубчета
1 глава лук, нарязан на ситни кубчета
3 с. л. горчица
сол и черен пипер на вкус
3 бр. кисели краставички от буркан
3 с. л. мазнина /олио или Butterschmalz/
250 мл телешки бульон
2 бр. дафинови листа
10 зърна черен пипер
250 мл сухо червено вино
6 бр. кнедли
готово червено зеле за гарнитура


Ето така изглежда месото за руладини  в опаковката.


  • Когато се развият парчетата месо изглеждат по този начин. Можете да поръчате на Вашия месар да Ви отреже на много тънко подходящо месо за руладини. Дължината им е педя и половина.
  • Осолявам и подправям с черен пипер месото.



  • Намазвам всяко месо с една супена лъжица от горчицата.



  • Поръсвам обилно с беконени и лучени кубчета.



  • Слагам по една кисела краставичка и увивам на рулца, които първо завивам странично. Това се прави,  за да не изпада плънката по време на готвенето.




  •  Захващам с иглички за руладини или с клечки за зъби.


  • Загрявам мазнината и изпържвам рулцата за кратко от всички страни. Не използвам вилица при обръщането, за да не набождам  месото и да не излизат вкусните сокове на говеждото месо. 



  • След като се зачервят от всички страни, заливам с чаша горещ телешки бульон. 



  • Добавям и червеното вино.
  • Оставям говеждите рулади да къкрят на много слаба температура поне 1 час.



  • Разтварям брашно с малко вода /може да се използва и царевично нишесте/. 



  • С него сгъстявам соса и оставям ястието да къкри още половин час. Овкусявам с дафинов лист и зърна черен пипер.



Сервирам по едно рулце в чинията, два бр. кнедли и малко червено зеле. Заливам ястието със соса и ...ммммм!



Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!





0