ВКУСЕН СЛАДКИШ С ТИКВА И ЯБЪЛКИ или Kürbis - Apfel Kuchen


Това е едно леко, вкусно, интересно и хрупкаво сладкишче. Хрупкава е основата му, защото е с любимото ми маслено тесто върху което подредих последователно тънки резенчета тиква и ябълка и покрих със смес от яйца и сметана. 
Вкусен сладкиш с красива външност. Опитайте!






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

200 гр тиква
1 голяма или две малки ябълки
250 гр брашно
125 гр маргарин
150 гр захар
4 яйца
щипка сол
настърганата кора на 1 лимон
200 мл течна сметана



Неочаквано добра комбинация.


  • В купа смесих брашното, 75 гр. от захарта и солта.
  • Добавих едно яйце и мекото масло. 
  • С ръка омесих продуктите.



  • Оформих тестото на топка.



  • Форма за торта с размер 26 см намазах с маргарин и поръсих с брашно. Предпочитам да използвам маргарин за намазване, когато ще се пече маслено тесто.



  • Сложих топката тесто в средата на формата и с ръце разстлах по дъното като оформих и кант по стената на формата с височина около 2 см.




  • 200 гр. от една малка тиква Хокайдо обелих и почистих от семената.



  • Тиквата и обелената и почистена ябълка нарязах на тънки лентички.



  • С помощта на вилица надупчих тестото.



  • Подредих редувайки тънките резени плодове.
  • Загрях фурната до 200 градуса.
  • Сложих сладкиша да се пече за около 15 минути.


  • В купа и с помощта на миксер разбърках трите яйца с останалите 75 гр захар, кората от лимон и сметаната.



  • Извадих сладкиша от фурната и полях с половината от яйчено-сметановата смес. Върнах във фурната за около 10 минути.



  • Извадих отново от фурната и изсипах останалото количество от сместта.



  • Пекох още 20 минути или до тъмно златисто.

Оставих сладкише много добре да изстине. Поръсих с канела и сервирах.









0