БОГАТ АРОМАТЕН КЕКС С ТРИ ВИДА ШОКОЛАД - Dreifacher Schokogugelhupf


Днес се подсладихме с един по-специален вариант на класическия кекс. Вместо двата вида тесто - бяло и с какао, направих три вида тесто различен шоколадов аромат и вкус. С бял шоколад, с млечен шоколад и с натурален шоколад. 
Да се почувстваме още по-щастливи с повече шоколад!






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

150 гр бял шоколад
150 гр натурален шоколад
150 гр млечен шоколад
250 гр масло със стайна температура
200 гр захар
2 пак. ванилова захар
6 яйца
150 гр течна сметана /заменя се и с прясно мляко/
350 гр брашно
1 пак. бакпулвер
пудра захар за поръсване
мазнина за намазване на формата



По време на самото изпичане и след това уханието у дома няма как да опиша!


  • Всички видове шоколад разтопих в три различни купички и на водна баня.

  • Включих фурната на 175 градуса да загрее предварително.

  • В купа смесих мекото масло, захарта и ванилията. Разбих до пухкав крем с помощта на миксер.

  • Едно по едно добавих яйцата, като след всяко яйце разбивах с миксер.

  • Добавих сметаната и отново разбих.

  • Най-накрая добавих размесеното с бакпулвера брашно.

  • Готовото тесто разделих в три различни купи.

  • Към всяка купа добавих различен на цвят шоколад и разбърках добре.

  • Намасилих форма за кекс с размер 22 см. в диаметър и 1,75 л вместимост и поръсих с брашно.

  • Изсипах само половината от най-тъмното тесто на дъното на формата.



  • Покрих с половината от бялото тесто.



  • Добавих половината от светло-кафявото тесто.



  • Така редувах тестата до пълното им изчерпване като завърших със светло-кафявото тесто.


  • Сложих формата в предварително загрятата до 175 градуса фурна на най-ниското ниво.
  • Печенето при мен продължи около един час. Пробвах готовността на кекса с клечка за зъби. Когато извадих суха клечка, след пробождането на кекса - готов беше.
  • Добрият кекс трябва да се пукне отгоре!

  • Оставих за около 5 минути да изстине във формата.
  • После отлепих леко с нож и обърнах кекса върху решетка. 

Сервирам добре изстиналия кекс поръсен с пудра захар.


Невероятно ухание, невероятен вкус! Не мога да спра да си отчупвам!


Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!
























Коментари