ЯБЪЛКОВИ КРЪГЧЕТА ЗА ЗАКУСКА ИЛИ ДЕСЕРТ


Знам, че не откривам Америка с това десертче, но за нас  е новост. Ама си заслужава - вкусно е! И незабравимо е! 
Оказа се, че тук доста си го похапват. Това тук е в Германия, или по-точно не далеч от Люксембург.
Прие се много добре у дома и получи оценка 6 по българската система за оценяване!
Тези ябълчици стават за закуска, стават за десерт, а и за следобедно кафе са подходящи. А...поръсени с канелена пудра захар са просто Мммммм!







НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 3 ПОРЦИИ:


 3 ябълки
1 яйце
75 гр прясно мляко
75 гр брашно
 пудра захар и канела за поръсване
достатъчно мазнина по Ваш избор за фритиране


  • Разделям белтък от жълтък.
  • Разбивам белтъка с 1 с. л. захар на сняг.



  • Жълтъка разбивам със захарта, брашното и прясното мляко. 



  • Към това тесто, което е малко по-гъсто от това за палачинки добавям снежните белтъци и разбивам, но само с тел.



  • Получава се лепкаво, но точещо се тесто. Не е съвсем рядко като палачинковото, за да може да се задържи върху ябълките.



  • Измивам и обелвам ябълките. Отделям средата с костилките.



  • Нарязвам почистените ябълки на колелца с дупка.



  • Всяко колелце ябълка потапям в гъстата палачинкова смес.



  • Пускам в предварително загрятата мазнина да се изпържи. Котлона поддържам на средна мощност. Обръщам.



  • Готовите ябълкови колелца изваждам върху домакинска хартия, за да се оцедят от излишната мазнина.



Сервирам ябълковите колелца топли и поръсени с канелена пудра захар! Сервирам или за закуска, или за десерт, или за следобедното кафе!









0