ПЪЛНЕН СЕЛСКИ ХЛЯБ ЗА ПИКНИК






В Гърция на почивка сме, но пък това не пречи да сме близо до природата и да похапваме вкусно! 
На нас често ни се случва да похапваме сред природата. Ние обичаме поне един път в седмицата да правим туристически преходи и поради тази причина винаги приготвям нещо, което да може да вземем с нас, да е  вкусно и лесно за сервиране
Днешното предложение приготвям един ден, преди туристическия преход.
Опитайте при следващия Ваш излет!






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

1 пак. готова смес за селски хляб /пшенично брашно с набухватели/ 1 кг
500 гр пушено филе от пъстърва
200 гр крем фреш или заквасена сметана
сол и черен пипер на вкус
настърганата кора от един лимон
ситно нарязан див лук и магданоз
1 краставица
200 гр пушена сьомга
1 буркан печени, белени червени чушки





  • Смесвам сместта за хляб и 700 мл топла вода и омесвам меко тесто.

  • Оставям за около 30 минути на топло да втаса.

  • Втасалото тесто омесвам отново върху набрашнена плоскост. Оформям хляб.

  • Загрявам фурната до 175 градуса. Слагам хляба в тава, покрита с хартия за печене. Печенето продължава 1,5 часа.

  • Надробявам филето от пъстърва в купичка и смесвам с крем фреш. Пюрирам с помощта на пасатор.

  • Овкусявам със сол, настърганата кора от лимон и черен пипер.

  • Зелените подправки нарязвам на ситно.

  • Измивам краставицата и нарязвам на четвъртинки.

  • Отрязвам капак от изстиналия хляб.

  • Издълбавам средата на хляба с лъжица, като оставям около 2 см. по края не издълбани.

  • Изсипвам крема с пъстърва и изравнявам като си оставям 4 с. л. от него за назване на капака.

  • Върху крема подреждам краставиците.

  • Върху краставиците подреждам филетата от пушена сьомга.

  • Идва ред на чушките и зелените подправки.

  • Намазвам капака с останалия рибен крем и похлупвам. Увивам готовия пълнен хляб със стреч фолио и оставям за цяла нощ на студено в хладилника.


Нарязвам пълненото хлебче с остър нож на дебели филии.


Вкусно се похапва на открито върху полянката!




Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!






































0