КРЕМ С МАСКАРПОНЕ, БИСКВИТИ ОРЕО И ЯЙЧЕН ЛИКЬОР


Понякога се налага много бързо да приготвим интересен десерт. Този крем е много красив, бърз за направа и разбира се - вкусен. А в приготвянето му не се използва въобще захар. Опитайте и ще останете много доволни!
С бисквитки Орео съм приготвяла, още преди две години, прословутия в Германия крем "Почва за цветя", чиято рецепта можете да си припомните ето тук
И тогава, и сега останах много доволна от вкуса на десерта, а гостите ми - впечатлени!







НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

250 гр маскарпоне
200 гр кисело мляко
200 мл течна сметана
1 пак. втвърдител за сметана
1 пак. ванилова захар
настърганата кора на един лимон
1 пак. бисквити Орео /минимум 16 бисквитки/
24 с. л. яйчен ликьор


  • Слагам бисквитките Орео в пликче за замразяване /защото е малко по-плътно/ и начуквам с чукчето за пържоли до трохички.



  • Изсипвам трохичките Орео в купа и отделям на една страна.



  • Разбивам сметаната с втвърдителя за сметана.



  • В купа смесвам маскарпонето, киселото мляко, ваниловата захар и настърганата кора на лимона. Разбивам с миксер до гладък крем.



  • 10 с. л. от разбитата сметана отделям в шприц за декорация.



  • Останалата сметана добавям към маскарпонето, но не разбивам повече с миксер.



  • Разделям крема с Маскарпоне на две части. Добавям към едната част половината от трохите Орео. Разбърквам.



  • Към другата част Маскарпоне крем добавям 6 с. л. яйчен ликьор.



  • В чашките за сервиране на крема слагам по една супена лъжица от трохите Орео. Оставям си една част от трохичките за декориране.




  • Върху тях слагам по една пълна лъжица от крема с бисквитки Орео.



  • Отгоре слагам от крема с яйчен ликьор.



  • Заливам с две супени лъжици от яйчения ликьор.



  • По средата декорирам с розичка от сметана.



  • Поръсвам с начупени бисквитки Орео.

До сервирането на крема, съхранявам на студено - в хладилник.


Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!










Коментари