БЯЛА РИБА В ПАКЕТЧЕ





Това е! 
Имахме един горещ ден и изоставихме всяка работа. Изкарахме единствения 38 - 39 градусов ден в Германия на открит басейн. Събрахме слънце за дълъг период от време или до следващото посещение в България. 
Днес отново е дъждовно, мрачно, влажно и студено. 
Така, че да се захващаме за работа. 
Бързо завъртане в кухнята и...вкусна бяла риба в пакетче. А пакетчето е от кори за баница. Важното е да изберете съвсем пресни и много финни кори за баница. 






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

Количеството продукти зависи от броя на порциите, които ще приготвяте.
филе от бяла риба - 150 гр минимум на порция
пресни кори за баница, но половин кора за 1 порция
пакет замразени зеленчуци по азиатски - използвам само 100 гр на порция
мазнина за намазване
1 яйце
Ризлинг сос - рецептата ще откриете тук
басмати ориз за гарнитура


  • Нужното количество азиатски зеленчуци приготвям в тиган, според указанието на опаковката.



  • Филето от бяла риба размразявам винаги на стайна температура. Подсушавам с домакинска хартия и овкусявам със сол, черен пипер, лют червен пипер и лимонов сок.



  • Аз използвах турски кори за баница, но препоръчвам да си вземете български или немски, защото са значително по-фини и няма да Ви се начупват, особено ако са пресни.



  • Всяка кора намазвам с олио.



  • Слагам две супени лъжици от азиатските зелнчуци върху кората.



  •  Върху зеленчуците слагам парче от рибата.




  •  Сгъвам кората първо странично, а после навивам на не стегнато руло. Намазвам с леко разбит белтък, за да се слепят краищата.


  • Готовите рулца подреждам в тава, постлана с хартия за печене.
  • Намазвам с жълтък.
  • Загрявам фурната до 200 градуса и изпичам за около 30 минути пакетчетата. 



  • Приготвям Ризлинг соса по описания тук начин.
  • Сварявам басмати ориза, според указанията на опаковката.
  • Сервирам пакетчетата риба върху малко Ризлинг сос и с ориз за гарнитура.



Поръсих порциите обилно със ситно нарязан магданоз.








0