РАГУ ОТ ГОВЕЖДО МЕСО ПО ИТАЛИАНСКИ


Има ястия с нарязано на хапки месо, които без значение как се казват - рагу, гулаш или кебап си остават класика и са много вкусни. Днес си приготвихме говеждо рагу по италианска рецепта и му се насладихме с достатъчно количество сварен ориз. 
Споделям с Вас нашите впечатления от това ястие!






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

500 гр. говеждо месо 
1 глава кромид лук
1 скилидка чесън
2 с. л. зехтин /олио/
1 с. л. брашно
200 мл бяло вино
100 гр грах от консерва или замразен
250 гр пасирани домати /от кутия/
200 мл телешки бульон
сол на вкус





  • Нарязвам месото на кубчета с големина подходяща за хапване на един път.
  • Нарязвам лука и чесъна на ситно и задушавам за кратко в мазнината.

  • Добавям хапките месо и изпържвам за кратко. В никакъв случай не посолявам месото още в началото, защото има опасност да остане твърдо и сухо.




  • Поръсвам с брашното и при силен котлон запържвам за кратко, но с постоянно разбъркване.



  • Заливам с виното.



  • Добавям пасираните домати.



  • И граха.



  • Добавям бульона и овкусявам с черен пипер. Покривам тенджерата с капак и оставям на много слаб котлон минимум 40 минути да къкри.



Сервирам рагуто с гарнитура от сварен ориз.






0