РУЛЦА С АСПЕРЖИ - Spargel-Röllchen


Няма начин и тази година да не отбележим периода на аспержите в Германия с някоя рецепта. Днес се спрях на тези рулца с аспержи, защото се приготвят лесно и са много вкусни.
Всичко, от което се нуждаем са пресни бели аспержи, шайби шунка, шайби кашкавал и малко холандски сос.






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

5 тънки филийки шунка
5 тънки филийки кашкавал /аз използвах Гауда/
10 бели аспержи
1 яйце
2 с. л. брашно
2 с. л. галета или брашно за паниране
холандски сос 
масло мазнина за пържене по Ваш избор




  • Обелвам с белачка аспержите и около 2 см. от основата им отрязвам с остър нож.
  • Сварявам за около 20 минути обелените аспержи във вряща подсолена вода, в която съм пуснала 25 гр краве масло и около 50 мл прясно мляко.
  • Готовите аспержи изцеждам от водата.



  • Върху една шайба шунка слагам шайба кашкавал и две от сварените аспержи.



  • Навивам на стегнато руло.




  •  Овалвам всяко рулце в брашното.


  • Потапям в разбитото яйце.



  • Овалвам в галетата.



  • Загрявам мазнината в тиган и изпържвам рулцата до златисто от всички страни. Слагам рулцата винаги с прехупената част надолу най-напред, за да не се разтварят при пърженето.



  • Обръщам внимателно и изпържвам от всички страни.



  • Готовите рулца изваждам върху домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.




  • Сервирам с топъл холандски сос - готово купен или приготвен по тази рецепта тук.



Подходяща гарнитура за тези рулца са пресните картофки.


Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!







0