ГРИЗИНИ С АСПЕРЖИ


Здравейте всички Вие! 
Слънчево ми е! Радостно ми е! Вълнуващо ми е!
Това е, защото идва лятото! Наближава пътуване до България! Ще има среща с читателите и ще си получим наградата от Блоговодител!
Щастлива съм от топлото време и предстоящите събития!
По този повод приготвих тези гризини с аспержи. Много са подходящи за парти в градината. Приготвят се лесно, похапват се с ръка и са много атрактивни! 
Нека се почерпим за положителните емоции!






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

400 гр зелени аспержи - при мен бяха 16 бр.
щипка сол
1 ч. л. захар
300 гр многолистно тесто 
100 гр крема сирене 
черен пипер на вкус
сусам за поръсване
белтъкът на едно яйце за намазване



  • Зелените аспержи се приготвят малко по-лесно от белите аспержи. Не е нужно да се белят, а само се отрязва твърдата част - около 2 - 3 см в основата им. Измивам ги много добре




  •  Пускам аспержите да се бланшират във вряща вода, в която съм добавила ч. л. захар и щипка сол. Варят се не повече от 3 до 5 минути.

  • Прецеждам аспержите от водата и подсушавам с кухненска кърпа.





  • Отвивам рулото многолистно тесто.



  • Намазвам обилно с крема сирене и поръсвам с черен пипер.



  • С помощта на резец за пица нарязвам тестото по широчина на 16 горе-долу еднакви ленти.



  • Всяка една аспержа увивам с лента от многолистното тесто. Не е плътно навито тестото.


  • Загрявам фурната до 200 градуса.
  • Подреждам гризините върху тавата на фурната, с постлана хартия за печене.



  • С вилица разбивам съвсем леко белтъка.
  • Намазвам гризините с белтък.



  • Поръсвам обилно със сусам.



  • Слагам в нагрятата до 200 градуса фурна и печенето им продължава около 20 - 25 минути или до златист цвят.



Сервирам гризините с аспержи изстинали. Задължително в купичка до тях има и холандски сос, защото много го обичаме. Похапваме ги с пръсти, като топваме и в сосчето.




Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!




0