ЧОРБА ОТ ТИКВИЧКИ


Тиквичките си остават любимият ми зеленчук. Всичко приготвено от тях обичам. А супичките - обожавам. Опитахте ли вече крем супа от тиквички? Рецептата съм описала ето тук!
Тази чорба е още един вариант на приготвяне на този вкусен зеленчук.







НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

1- 2 тиквички - около 500 гр.
1 - 2 стръка пресен лук
1 стрък пресен чесън или 2 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка копър
3 с. л. олио
1 с. л. брашно
4 ч. ч. зеленчуков бульон
1 ч. ч. прясно мляко
1 ч. ч. течна сметана
1/2 ч. ч. ориз
1 яйце
1 ч. ч. кисело мляко
сол на вкус






  • Обелвам, измивам и нарязвам тиквичките на дребни кубчета.

  • Нарязвам зеления лук, чесъна и магданоза на ситно.

  • Задушавам тиквичките, лука, чесъна и магданоза в мазнината за кратко.

  • След омекването им ги посипвам с брашното и разбърквам няколко пъти.

  • Заливам с бульона.

  • Добавям прясното мляко и сметаната.



  • Добавям ориза. 



  • Оставям супата на слаб котлон да ври минимум 15 минути, но задължително слагам дървена лопатка или лъжица напряко на тенджерата. Това спира кипенето на млякото.



  • В купичка разбивам яйцето, киселото мляко и копъра.




  • Разреждам яйчената смес с част от горещата супа до уравновесяването на температурата им и с непрекъснато разбиване.



  • Връщам затоплената яйчена смес към супата. 



Сервирам чорбата от тиквички гореща и с препечена филийка хляб и подправено масло, чиято рецепта можете да прочете ето тук.




















0