ПОДПРАВЕНО МАСЛО



Е...записах тази рецепта в графа "Английски рецепти" само защото видях при Джейми Оливър нещо, което добавя неговият баща в подправеното масло. Но като цяло такова масло приготвям от 7 години. Научих се да имам винаги в хладилника от него - тук в Германия. 
Така, че днес Ви запознавам с моето подправено масло, но с добавката на господин Оливър, а именно - изпържено до хрупкавост беконче. Невероятен аромат добавя този бекон към маслото.
За тези от Вас, които не знаят. Използвам подправеното масло за сервиране на вкусна телешка пържола /стек/ или пък за намазването на препечена филийка хляб. Добавям го при готвенето на различни ястия и сандвичи или ...просто хей така присъства на масата! 








НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

В зависимост от нужното Ви количество!

250 гр краве масло
1 стрък зелен лук
3 скилидки чесън
шепа магданоз
малко сибирски лук - див лук
сол на вкус
черен пипер на вкус
лют пипер - чили съвсем малко
други зелени подправки, според сезона
4 много тънки филийки бекон


  • Маслото трябва да е със стайна температура, за да може много добре да се разбие.
  • Всички зелени подправки нарязвам на много ситно.
  • Чесънът пасирам.
  • Добавям всички зелени подправки, чесън и черен и лют пипер към маслото.



  • Беконът изпържвам в малко мазнина до хрупкавост.



  • Изваждам върху домакинска хартия, за да се освободи от излишната мазнина и да изстине.



  • Нарязвам на много ситно бекона.



  • Добавям парченцата бекон.
  • Овкусявам със сол.



  • Разбърквам много добре, така че съставките да се размесят идеално.
  • Пробвам на вкус.



  • Изсипвам маслото върху хартия за печене.




  • Оформям като бонбон и слагам в хладилника да стегне. За по-голяма трайност използвам камерата.


Преди сервиране изваждам маслото от хладилника, за да поомекне.







Коментари