НАДЕНИЦА "СТРОГАНОФ"


Привет отново! Отдавна не бяхме правили нещо от поредицата "Строганоф". Тя ми е една от любимите, защото както писах в предишна "Строганоф" - публикация спестявам много време. Винаги, когато трябва да приготвя бърз обяд или вечеря се сещам за това вкусно ястие.
Днес наблегнах на любимата на Динко наденица. Разликата е, че използвах течна сметана. Повечето продукти в днешното "Строганоф" ястие са възкиселички и със заквасена сметана щеше да е много, ама много кисело. Днес сметаната в ястието е течна. Получи се невероятно вкусно и  го препоръчвам на всички забързани мъже и жени, които обаче обичат да разнообразяват! 
Останалите рецепти за ястия "Строганоф" можете да прочетете ето тук!






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

100 гр пресни или от консерва гъби
5 краставички от буркан
250 гр наденица
1 бурканче сребърен лук - мариновани лукчета
2 с. л. олио
200 гр течна сметана
200 мл зеленчуков бульон
2 с. л. зърнеста горчица
сол и черен пипер на вкус
пресен магданоз


За да ми спори по-бързо работата, най-напред приготвям винаги всички продукти!


  • Загрявам олиото и изпържвам за около 5 минути нарязаните на тънко гъби. Ако са от консерва трябва да са много добре изцедени. 



  • Добавям колелцата от наденица и пържа още 2 минути.



  • Добавям бульона и сметаната и готвя около 2 минути още.



  • Добавям горчицата.



  • Овкусявам със сол и черен пипер.



  • Добавям нарязаните на лентички краставички и прецедения кисел лук. Оставям тигана на слаб котлон още за около 10 минути.



  • Малко преди да дръпна ястието от котлона добавям ситно нарязания магданоз.



Аз сервирах наденицата "Строганоф" с фетучини, но много добре му подхожда и картофено пюре. 


Ако рецептата Ви е допаднала, споделете я с Вашите приятели в социалните групи. Бутоните ще намерите под публикацията! Благодаря!











Коментари