ВКУСНИ ЗАЕШКИ УШИЧКИ ОТ КАЙМА ВЪРХУ ФЕРМЕРСКА САЛАТА


Интересни са тези заешки ушички, направени от кайма и пъдпъдъчи яйца. А пък фермерската салата всеки я знае. Най-обикновени моркови и ряпа, настъргани и овкусени. 
Най-простички неща, но интересно поднесени. Украсяват всяка една трапеза и най-вече Великденската.







НЕОБХОДИМИ ПРОУКТИ:


10 пъдпъдъчи яйца
2 малки глави кромид лук
500 гр кайма - смес
2 ч. л. горчица
1 яйце
3 с. л. галета /брашно за паниране/
сол и черен пипер на вкус
3 моркова
1 ряпа
1 ябълка
3 с. л. лимонов сок
100 мл ябълков сок
2 с. л. оцет от бяло вино
1 с. л. захар
6 с. л. и 200 мл олио


  • Яйцата от пъдпъдък не се варят на силен огън.



  • Пускам със супена лъжица  във вряща подсолена вода, която обаче трябва да спре да бълбука. Оставям ги за около 4 - 5 минути да се киснат в тази вода и са готови.
  • Изстудявам и  обелвам яйчицата.



  • В купа  смесвам каймата, яйцето, галетата, горчицата, ситно нарязания кромид лук сол и черен пипер на вкус. Омесвам  всичко добре като за кюфтета.



  • Каймата разделям на десет равни части, които  оформям на продълговати кюфтета.
  • Във всяко кюфте  слагам по едно яйце от пъдпъдък.



  • Оформям  кюфтенца с остър връх.



  • Загрявам олиото в подходящ тиган и изпържвам кюфтенцата.



  • Готовите кюфтенца изваждам върху домакинска хартия, за да се оцедят от излишната мазнина.



  • Ряпата, морковите и ябълката обелвам и настъргвам на ситно ренде.  
  • Смесвам в купа и овкусявам с дресинг от ябълковия сок, олиото, оцета, захарта, сол и черен пипер на вкус.



  • Отрязвам всяко кюфтенце на две и сервирам върху салата от ряпа и моркови.



Непретенциозно и обикновено ястие, но пък различно и атрактивно!


Нека си доставим удоволствие от храната!


Ако сте останали доволни от рецептата и искате да я споделите с Вашите приятели, използвайте бутоните след публикацията за споделяне във Вашите любими социални групи!










0