ДЗВЕРСКИ ВКУСЕН ПАТЕШКИ ДРОБ С ГЪБИ


Аз съм от хората, които приготвят много добре пилешки дробчета и една от много посещаваните от Вас рецепти е точно нашата семейна рецепта за вкусни пилешки дробчета с лук. Можете да я откриете ето тук.
Но ето, че се сдобихме на добра цена с патешки дробчета и ударих на камък в моите кулинарни книги. Много рецепти за гъши дроб и никакви за патешки. Попитах чичко Гугъл на немски. Той ми подаде достатъчно рецепти, но за терини с патешки дроб. Попитах го на български и ИЗНЕНАДА! Появи се веднага една рецепта обаче за гъши дроб, която много ме впечатли. Оказа се и най-кратката рецепта на Батето от "Дзверски вкусно". Аз съм му голям фен. Той е от малкото неподправени блогъри, който споделя своите умения и хитринки  в традиционната българска кухня. 
Неговата къса рецепта за гъши дроб е страхотна, за което много му благодаря! 
Ето и моят прочит на "Дзверско вкусните патешки - гъши дробчета"!






За тези, които не искат да губят време - това е клипчето на рецептата!




НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


500 гр. патешки дробчета
1 ч. ч. прясно мляко
сол и черен пипер на вкус
300 гр. гъби печурки
1 глава кромид лук
3 с. л. олио
1 с. л. нарязан на ситно пресен магданоз
2 с. л. сладко от червени домати /заменя се със сладко от смокини, но смлени/



  • Измивам патешките дробчета и ги подреждам в подходяща тавичка.
  • Посолявам и заливам с прясното мляко.



  • Слагам дробчетата в студената фурна и включвам на 180 градуса.
  • Печенето продължава около 30 - 40 минути или докато почти изври /сгъсти/  прясното мляко.
  • Не ги обръщам или бъркам по време на печенето, но не позволявам и да загарят отгоре, за да не станат твърди.
  • Точно прясното мляко позволява на дробчетата да останат сочни и не така мазни.



  • Нарязвам кромидия лук на лентички.



  • Почиствам и измивам гъбите. Нарязвам ги на едро.



  • В голям тиган загрявам олиото и пържа гъбите.



  • Когато гъбите леко променят цвета си, посолявам на вкус и добавям черен пипер.



  • Добавям лук и пържа до лекото му омекване.



  • Поръсвам гарнитурта с пресния магданоз и отделям от котлона.



  • Сервирам топлите пилешки дробчета, но без соса отделил се по време на печенето.
  • Гарнирам с гъбите и сладкото от червени домати.



Сигурна съм, че ще останете много доволни! Дзвеерски вкусно е! Благодаря, Батето!



Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!







Коментари