ПУЕШКО В УОК ТИГАН



Тъй като още не сме се нарадвали на Уок тигана, ние продължаваме да приготвяме различни ястия от китайската кухня. Днес изборът ни падна на пуешкото месо. Интересното в тази рецепта е използването на пак чой - китайски зеленчук, приличащ на зеле. Ако не разполагате с него, заменяте съвсем спокойно с китайско зеле.
Другото нещо, което ме кара да готвя толкова често в Уок тигана е новото ми увлечение по слайдшоуто. Много ми е интересно да създавам този нов начин на представяне на моите рецепти, Дано да Ви хареса!








НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

500 гр пуешки гърди
1 връзка зелен лук или 1 стрък праз лук
3 бр. пак чой или 1/2 китайско зеле
2 моркова
1 червена люта чушка
20 гр. корен от джинджифил
2 скилидки чесън
4 с. л. олио
сол и черен пипер
1 ч.  къри 
1 - 2 с. л. сок от зелен лимон - лайм
дългозърнест ориз за гарнитура - аз купувам за варене в пликчета


  • Измивам пак чой и подсушавам.



  • Нарязвам на едро.



  • Морковите обелвам и нарязвам с ренде на много тънки филийки.



  • Почиствам лютата чушка от дръжката и семето. 
  • Нарязвам на ситно.



  • Обелвам джинджифила и настъргвам на едро ренде.



  • Обелвам скилидките чесън и пасирам с преса за чесън.



  • Загрявам 2 с. л. олио в уок тигана и изпържвам само за секунди пасирания чесън и настъргания джинджифил. Не бива да потъмняват.
  • Добавям месото, нарязано на тънки лентички и изпържвам с постоянно бъркане до готовност. Аз винаги вадя едно парче пуешко месо и пробвам готовността му.





  • Посолявам на вкус, добавям черен пипер и къри. Бъркането продължава. 


  • Добавям всички зеленчуци, като лукът е нарязан на тънки колелца.



  • Добавям още 2 с. л. олио и пържа всичко до готовност на зеленчуците, като бъркането е непрекъснато. 



  • Сварявам ориза, според указанията на опаковката.



  • Поръсвам ястието със сока от лайма и овкусявам със соев сос и черен пипер по желание.



Сервирам в предварително затоплена купа, а оризът е гарнитура.


Ако сте останали доволни от рецептата и искате да я споделите с Вашите приятели, използвайте бутоните след публикацията за споделяне във Вашите любими социални групи!




0