АГНЕШКА ЧОРБА


Сигурна съм, че всеки един от Вас понякога му се дояжда чорбичка. Няма нищо лошо чорбичката да е от  кокали, които са Ви останали от приготвянето на друго ястие. Ние умишлено оставяме повечко месце по кокалите при обезкостяването на всяко едно месо, което готвим и почти винаги приготвяме супичка от тях. Все пак от кокалите стават и най-добрите и силни бульони, които се използват във всички добри рецепти.
Така, че препоръчвам и на Вас да не изхвърляте кокалите! Пригответе си бульон или силна чорбичка!
Днес нашата чорбичка е от кокали. Рецептата е много стара и е от българската селска кухня!




Ако Ви е по-лесно, използвайте слайдшоуто! 


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

агнешки кокали с повече месце, около 1 кг
1 глава кромид лук
2 моркова
парче целина
магданоз и джоджен /пресен или сух/
1 каф. чашка ориз
1 ч. ч. кисело мляко
1 яйце
сол и черен пипер на вкус
инстантен бульон по желание


  • Поставям кокалите в тенджерата под налягане и заливам със студена вода. 
  • Варя до готовност. При различните тенджери продължителността на варене след намаляването на котлона е различна. Това Вие преценявате сами.



  • През това време нарязвам всички зеленчуци на малки кубчета.



  • Готовото месо изваждам от бульон и когато изстине, отделям от кокалите. Ако е нужно нарязвам или накъсам на малки парчета.



  • Прецеждам бульона и връщам, но вече в нормална тенджера на котлона.
  • Добавям всички зеленчуци. Варя до готовност.



  • Към омекналите зеленчуци добавям ориза и нарязаното месо. Овкусявам със сол, черен пипер и инстанетн бульон.
  • Добавям магданоз и джоджен, ако са сухи.
  • Варя още около 20 минути.



  • Ако зелените подправки са пресни, нарязвам ги на ситно и ги добавям към края на варенето на супата.



  • През това време приготвям застройката.
  • Разбивам яйцето с киселото мляко.



  • Изключвам котлона. Добавям няколко черпака от горещата супа към разбитото яйце, като непрекъснато разбърквам яйчената смес.



  •  Когато преценя, че яйцето е достигнало необходимата температура, добавям постепенно и с постоянно разбъркване към супата.



Сервирам вкусната агнешка чорба гореща!
Добър апетит!



Ако сте останали доволни от рецептата и искате да я споделите с Вашите приятели, използвайте бутоните след публикацията за споделяне във Вашите любими социални групи!

0