МИДИ НА ТИГАН


Когато бяхме на почивка в Лозенец, тази година похапнахме подобни миди и бях решила, че ще си ги приготвим и у дома. Добре, че в Лидл правят от време на време гръцка седмица и тогава можем да си купим миди, които са почистени от черупките и замразени. Те се приготвят лесно и стават много вкусни.
 Благодарение на  господин Димитър Димитров (член на кулинарната група Нашите вкусотии), който беше споделил вече рецептата,  успях и аз да пресъздам този невероятен вкус от Лозенец.
Ами да се потопим в морски спомени с тези вкусни миди на тиган!






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:


500 гр. изчистени миди (замразените миди трябва да се размразят бавно на стайна температура)
50 гр. краве масло
1 морков
3 - 4 стръка пресен лук
3 скилидки чесън
100 мл. бяло вино
сол и черен пипер на вкус
1 лимон
магданоз за декорация


  • Нарязвам обеления морков на люспи, чрез рендето.

  • В подходящ тиган разтопявам маслото, добавям мидите и морковените люспи. Посолявам и пържа до извирането на течността, която се отделя.

  • Добавям ситно нарязаните скилидки чесън и заливам с бялото вино. Поръсвам ястието с черен пипер.



  • Когато виното изври, мидите започват да се запържват.



  • Почиствам зеления лук и го нарязвам по диагонал на тънки филийки. 
  • Когато мидите започнат да се запържват, добавям зеления лук и изключвам котлона. 
  • На лука са му нужни около 3 минути, за да поомекне. Разбърквам и отделям от котлона.

  • Сервирам мидите поръсени със ситно нарязан пресен магданоз и лимонов сок.

Ако сте останали доволни от рецептата и искате да я споделите с Вашите приятели, използвайте бутоните след публикацията за споделяне във Вашите любими социални групи!













Коментари