ЛЕСНИ И ХРУПКАВИ ШОКОЛАДОВИ БОНБОНИ - Crossies


Може би ги познавате, а може би и ги обичате! Това са Crossies. Нямам представа как се превеждат на български език, но аз много ги обичам и когато видях лесния начин на направа в ARD Buffet веднага ги възпроизведох у дома. Нужни са ни само шоколад, корн-флейкс и ядки по желание.







НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

300 гр. натурален шоколад
200 гр. бадемови лентички - по желание
корн-флейкс - аз измерих една пълна мерителна каничка от 500 мл
25 гр. краве масло или палмово масло



  • Разтопяването на шоколада, заедно с маслото правя в голяма купа.
  • Слагам купата върхо тенджера с вода, но така че дъното да не  опира във водата.
  • Слагам тенджерата върху котлон, включен на максимална мощност.




  • Щом водата заври, свалям тенджерата от котлона и бъркам постоянно шоколада. Много бързо той е течен.


  • Бадемовите пръчици запичам за кратко в сух тефлонов тиган. Ако нямате ядки, може и без тях.



  • Готовите бадеми добавям към течния шоколад и разбърквам.




  • Изсипвам корн-флейкса в шоколада и разбърквам.





  •  С помощта на две чаени лъжички изсипвам бонбонената смес на купчинки върху хартия за печене.



  • Така оформените бонбони оставям за една нощ на студено, за да стегнат.



Декорирате бонбоните по Ваше желание.


Ако сте останали доволни от рецептата и искате да я споделите с Вашите приятели, използвайте бутоните след публикацията за споделяне във Вашите любими социални групи!





Коментари