СЛАДКА ВИТА БАНИЦА С ПУДИНГ



Изказвам огромната си благодарност на Ваня Джорджевич за това, че сподели с нас в нейната кухня  великолепната и много вкусна рецепта за ванилов крем щрудел.  И тъй като съм голям фен на пудингите във всичките им варианти, не се замислих много. Веднага се ориентирах в продуктите, с които разполагам и запретнах ръкави. Намалих количеството продукти, защото ние сме само двама и не ми се искаше да остава. От това идват и различията в направата и наименованието!
Ами да се подсладим!






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА ТАВИЧКА С ДИАМЕТЪР 24 СМ.:


7 бр. кори за баница (в Германия купувам Strudelteig, Yufkateig, Filoteig) 300 гр. - 7 бр. в пак.
2 яйца
8 с. л. захар
50 мл. олио
50 гр. грис
70 гр. кисело мляко
1/2 ч. л. сода бикарбонат
600 мл. прясно мляко
3 пак. ванилия със захар
1 и 1/2 пак. пудинг на прах Ванилия за варене
пудра захар за поръсване

  • За изпичане на баницата използвах форма за торта, която постлах с хартия за печене.



  • Разбих белтъците с 2 пак. ванилия на сняг.



  • В друга купа разбих жълтъците с 3 с. л. захар, олиото, грис и киселото мляко с разтворената в него сода.



  • Добавих белтъците като не разбивах повече с миксер, а само с тел за разбиване или силиконовата лопатка. 



  • Така получих пухкав крем за намазване на корите.




  • В малка купичка разтворих прахчетата за пудинг със 100 мл. прясно мляко и ванилията .



  • За да приготвя пудинговия пълнеж, сварих останалото прясно мляко с 5 с. л. захар и на тънка струйка добавих разтворените в млякото пряхчета пудинг като непрекъснато разбивам млякото с тел. Изгасих котлона и варих около минута пудинга, като разбиването е непрекъснато, за да не се получават бучки в крема или да не залепне кремът за дъното на тенджерата. Оставих на страна за кратко леко да се охлади.




  • Намазвам първата кора обилно с яйчения крем.



  • Върху нея постилам втората кора и отново намазвам обилно с яйчен крем. Кремът разределям за 7 намазвания и малко за готовата баница.
  • По ширина на кората намазвам обилно с пудинг, като внимателно си разпределям пуднга на три части.
  • Тъй като пудингът е още топъл, след намазването изчаквам около 1 - 2 минути леко да стегне и чак тогава навивам кората на руло.



  • Готовото руло навивам на охлюв в тавичката.
  • Загрявам фурната до 180 градуса.
  • По същия начин подготвям още две рула, като последното е от три кори /или първото - това Вие си решавате/.



  • Така навитата баница намазвам с останалата яйчена смес и слагам в загрятата фурна. Печенето продължава около 30 - 40 минути или до тъмно - златисто.



Сервирам баницата добре изстинала и поръсена обилно с пудра захар. Ако се сервира топла има вероятност пудингът да е течен!


Много вкусна сладка баница с пудинг! 



Станете член на най-новата и позитивна кулинарна група във Фейсбук - Обичам да готвя! Място за хора влюбени в кулинарията!

Коментари