ТОПЕНИЦА С ЧЕРВЕНИ ЧУШКИ


Нещо типично българско и много вкусно. Топеница. Така на мен е позната тази разядка, салатка, предястие или както Вие искате да го наречете.
Такъв тип топеници приготвяме у дома, когато сервирам съвсем прясно изпечен хляб или питка.
Ако все още не сте пробвали - сега е моментът!






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

500 гр. месести чевени чушки
100 гр. натрошено сирене
2 твърдо сварени яйца
3 с. л. олио
2 - 3 с. л. ситно нарязан магданоз
5 с. л. прясно мляко
5 с. л. кисело мляко
сол на вкус
по желание една изпечена люта чушка


  • Аз изпичам почистените от дръжките и семената чушки във фурната.



  • Изпечените чушки задушавам под капак, за да ги обеля по-лесно.
  • Смилам обелените чушки в блендер.



  • В купа изсипвам пюрето от чушки в купа и добавям натрошеното сирене.



  • Добавям ситно нарязаните твърдо сварени яйца.



  • Добавям млякото и магданоза. Разбърквам и добавям сол, ако е нужно.



Любителите на лютото добавят и ситно нарязана люта чушка.



Наздраве!


Ако сте останали доволни от рецептата и искате да я споделите с Вашите приятели, използвайте бутоните след публикацията за споделяне във Вашите любими социални групи!






0