ДОМАШНО ПРИГОТВЕНИ БОНБОНИ "МОЦАРТ"


Ако и Вие като мен обичате да похапвате бонбони, сте запознати много добре с неповторимия и незабравим вкус на бонбоните "Моцарт", които вече над 100 години се предлагат в Австрия, Германия и цял свят. Скъпите червени кутии с лика на Моцарт, в които има само няколко топчета, увити също в червен станиол. 
Сърцевина от лешникова нуга, обвита в зелен марципан, омесен със ситно смлени шам фъстъци и за финал -  потопена в разтопен черен шоколад. Това са бонбоните "Моцарт".
Вкус, който не се забравя! Вкус - присъщ само на "Моцарт"!
Заслужава си за предстоящите празници да приготвим ръчно направени подаръци, а тези "Моцарт" са бонбоните, които ще направят впечатление!







НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 16 БР.


50 гр. лешникова нуга
130 гр. марципан /бадемово тесто/
25 гр. шам фъстък
100 гр. черен шоколад или кувертюр
1 ч л. кокосово масло /палмово масло или маргарин/

  • Лешниковата нуга разделих на 16 горе - долу еднакви парчета.



  • Парчетата нуга оформих с ръце на 16 еднакви по размер топчета, които оставих в хладилника на студено да стегнат.



  • Смилам на ситно шам фъстъците.
  • Поръсвам масата с пудра захар и омесвам марципана, заедно със смления шам фъстък. Така се получава светло зелено марципаново тесто.



  • От марципановото тесто правя 16 бр. топчета с големината на орех.



  • Всяко едно топче разточвам на малко кръгче с размер, подходящ да покрие едно топче от лешникова нуга.





  • Така оформям 16  топчета от марципан, чиято сърцевина е от лешникова нуга. И ...отново в хладилника.



  • Разтопявм на водна баня шоколада и кокосовото масло, като внимавам водата да не завира и да не попада вода при шоколада. 
  • Всеки един бонбон забождам на клечка за зъби /поради липсата на специални прибори за направа на бонбони/ и потапям в разтопения и леко изстинал шоколад.




  •  Задържам, за да се отцеди излишното количество шоколад.


  • За да изсъхнат добре потопените в шоколад бонбони, набождам на една ябълка. Може да се използва и портокал.



  • Когато шоколадовата глазура се стегне и бонбоните са готови за опаковане, първо почиствам "мустачките" от шоколад, които са се получили при отцеждането на бонбоните.


Опаковам готовите бонбони "Моцарт" в подаръчни кутийки, а ако разполагате с червено  фолио - най-много се доближавате до оригинала.


Нека се насладим на истински Моцартов вкус!


Ако сте останали доволни от рецептата и искате да я споделите с Вашите приятели, използвайте бутоните след публикацията за споделяне във Вашите любими социални групи!







0