МНОГО БЪРЗА И ВКУСНА СУПА ОТ КАРФИОЛ


Към по-различното меню принадлежи и тази много бърза за приготвяне и много вкусна супа от карфиол. Зеленчук не толкова застъпен в българската традиционна кухня. А пък сервирането й с хрупкав бекон я први неустоима!
Нужно е само да се опитате да си я приготвите!






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

1 бр. карфиол /около 700 гр./
1 глава кромид лук
1 скилидка чесън
25 гр. краве масло или 1 с. л. олио
1 с. л. брашно
500 мл. зеленчуков бульон
500 мл. прясно мляко
сол и черен пипер на вкус
4 - 5 много тънки /почти прозрачни/ филийки бекон
няколко стръкчета пресен магданоз
1 щипка настъргано индийско орехче

  • Почиствам и измивам карфиола. Накъсвам го на малки розички. 



  • Обелвам лука и чесъна и ги нарязвам на малки кубчета.



  • В подходяща тенджера пускам маслото и разтопявам.



  • Пускам кубчетата лук и чесън, и розичките карфиол. Изпържвам ги за 1 - 2 минути.



  • Поръсвам зеленчуците с брашното и разбърквам.



  • Заливам зеленчуците с бульона.



  • Добавям и прясното мляко.



  • Посолявам и поръсвам с индийското орехче и оставям на слаб котлон да къкри около 15 минути. 



  • През това време и в сух тиган изпичам до златисто бекончетата.



Вкусната карфиолена супа сервирам с начупени парченца бекон и ситно нарязан пресен магданоз! 
Гарантирам Ви невероятен вкус!




0