ВКУСНО ТИГАНЧЕ С ПУШЕНИ КОТЛЕТИ


Нетипичен начин на приготвяне на манджичка в България, но типична вкуснотийка за страните от западна Европа и най-вече Германия. 
Съчетанието на пушено свинско месо, което тук е често срещано, с предварително обработени картофи, зелен боб и морков -  обилно поляти със сметанов сос е наистина много добро. Леко ястие за приятна компания. 
Само опитайте!






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

750 гр. картофи
3 средно големи моркова
500 гр. зелен боб /аз използвах замразен/
сол и черен пипер на вкус
4 с. л. олио
5 пушени свински котлета
200 мл. течна сметана
2 с. л. горчица 
3 стръка пресен магданоз

  • Измивам много добре картофите и без да ги беля, покривам със студена вода и варя минимум 20 минути.


  • Зеления боб също слагам в тенджерка със студена вода варя минимум 8 минути.



  • Морковите обелвам, разполовявам по дължина и после режа на филийки по диагонал.



  • Морковите добавям към врящия зелен фасул.



  • Готовите картофи заливам със студена вода, обелвам, ако са големи на размер разполовявам. Загрявам 2 с. л. олио в тиган и изпържвам за около 10 минути картофите от всички страни.



  • Пушените котлети измивам и подсушавам. Отделям кокалчетата и нарязвам месото на кубчета.



  • Готовите зелен фасул и моркови изцеждам от водата и добавям към картофите. Посолявам и поръсвам с черен пипер.



  • В друг тиган загрявам 2 с. л. олио и изпържвам кубчетата месо за около 6 минути или до зачервяване.



  • С помощта на решетъчна лъжица изваждам готовото месо и го добавям към зеленчуците.
  • В тигана от пърженето на месото изсипвам сметаната и горчицата, разбърквам и варя за около 2 минути.



  • Овкусявам още веднъж тиганчето със зеленчуци и месо, заливам с горещия сос и поръсвам със ситно нарязан магданоз.

Сервирам ястието с тиганчето и... горещо!
Вкусно!



Ако сте останали доволни от рецептата и искате да я споделите с Вашите приятели, използвайте бутоните след публикацията за споделяне във Вашите любими социални групи!







0